Fremskridtet er uundgåeligt

mayan-calendar_biggerFor nogle uger siden læste jeg et interview med direktøren for SpaceX, Elon Musk, hvor han bl.a. gav udtryk for at det gjaldt om at komme afsted mod rummet, da vi jo aldrig kunne vide om vi i dette øjeblik stod på højden af vores kunnen, og vejen til rummet ville lukke sig igen for livet på Jorden.

Why are you so keen to get humans to Mars?
Because this is the first time in 4 billion years of Earth’s history that it has been possible. That window may be open for a long time – and I hope it is – but it may not be. We should take advantage just in case something bad happens. It wouldn’t necessarily be that humanity gets eliminated; it could just be a drop in technology.

Denne frygt for fremtiden på livets vegne er mildt overdrevet når der tages bestik af udviklingen på Jorden, eller for den sags skyld udviklingen af menneskehedens samfund. Emperi givet svaret: Mange gange er udviklingen gået istå, eller slået århundrede eller mere tilbage, for dyrelivet som sådan er det en til to gange kommet til næsten fuldstændig udslettelse, og ihvertfald fem gange i alt har livet været alvorligt truet. Men selv de gange hvor alt blev slået tilbage til nul, kom det igen tilbage til et endnu højere stadige. Det kan udledes at det er i og på sammenbrudet af det bestående at det nye vokser frem. Også selv om raketter og tandhjul og matematik grever og baroner er genopfundet flere gange, og tingene tilsyneladende gentager sig, så er det vær gang på et nyt niveau. Og det kan konkluderes af det forgangne at det er uafvendeligt at videnskaben vil vinde over religiøse fantasier, og livet over uvidenhedens tilfældige sejre.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.