Universet er uharmonisk

podcastimage-4023677Radio24syv har ved årsskiftet lukket deres videnskabsprogram, hvilket kun kan beklages. Sidste program fra Tredje Planet’s hånd og stemmebånd handlede bl.a. om hvordan universet ser ud udenfor solsystemet, spændene og interessant formidlet af vært Henrik Prætorius. Og knap er der gået 14 dage førend der allerede er ny viden der kan være med til at ændre hele tegningen fundamentalt:

De meget systematiske optegninger af universet begynder at blive så nøjagtige at der kan gøres opdagelser alene ved at studere “kortet” grundigt nok. Således har en gruppe opdaget en tilsyneladende usædvanlig stor formation af galakser som tegner et billede af et univers hvor stoffet ikke er spredt harmonisk. Men istedet med en del af det kendte stof klumpet sammen. Det kommer ikke som nogen overraskelse, men det gør istedet det mærkværdig  resume i New Scientist (se klip nedenfor). “Dette nye” er jo ikke nyt men ny-opdaget, “forekommer at være den største struktur der er kendt til dato” er jo dobbelt op konfekt vås.

This new, Huge-LQG appears to be the largest structure currently known in the early Universe. Its size suggests incompatibility with the Yadav et al. scale of homogeneity for the concordance cosmology, and thus challenges the assumption of the cosmological principle.

Historien står på newscientist

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s