professor Minik Rosing i radioen

Minik Rosing, verdenskendt geolog. Foto: Chr. Schultz-LorentzenJeg har en svaghed for radioudsendelser, det er den formidlingsform der har flest fordele, så her er en ny anbefaling fra idag. man skal i øvrigt aldrig lade en mulighed for at lytte til Minik Rosing gå fra sig, det vil gøre verden til et bedre sted. nedenstående klippet fra dr.dk http://www.dr.dk/P1/Paatomandshaand/Udsendelser/2013/01/14153304.htm

I 1678 sagde geologiens fader Niels Steensen en latinsk læresætning, der skulle få betydning for Minik Rosings måde at anskue forholdet mellem kunsten og videnskaben. Skønt er det, vi ser, skønnere er det, vi forstår, men skønnest af alt er det, vi ikke fatter, lyder læresætningen, og Minik Rosing forklarer:

– Vi kan godt nyde ting uden at forstå dem. Den umiddelbare æstetiske fornøjelse ved noget får en ekstra dybde, hvis vi forstår det. Endnu større tilfredsstillelse får vi, hvis det rejser nogle spørgsmål, som vi ikke allerede har erkendt eller som måske er ufatteligt for os, siger han.

– Netop det med ufattelighed er en vigtig ting: Både at vide, at der er noget, vi ikke fatter, men også at have en trang til at fatte mere. Det skaber en forbindelse mellem æstetik og videnskab.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i personer, Videnskab og metode. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s