På jagt efter paradokser i kvantum fysik

alicehttp://ing.dk/artikel/kinesere-maaler-hastigheden-einsteins-spoegelsesagtige-vekselvirkning-156812

Albert Einstein og hans kolleger Boris Podolsky og Nathan Rosen (kollektivt kendt som EPR) designede i 1935 et tankeeksperiment med det formål at afsløre, hvad de mente var utilstrækkeligt ved teorien om kvantemekanikken.
Det kendte EPR paradoks kaldes ikke-lokal korrelation i quantum entanglement eller noget i den retning og er bedre kendt som `spøgelsesagtig virkning mellem partiker på afstand ‘. En gruppe kinisiske forskere har nu tænk at hvis den spøgelsesagtige virkning eksisterer, hvad er så dens hastighed?

Alle tidligere forsøg langs denne retning, har problemer i opstilling af eksperimentet hævder kineserne og dermed kan resultater forklares uden at skulle påberåbe sig nogen “spøgelsesagtige virkning”. Deres forsøg er lavet ved at observere en 12-timers kontinuerlig overtrædelse af Bell ulighed, og de konkluder at den nedre grænse hastighed for den “spøgelsesagtige virkning” var fire størrelsesordener af lysets hastighed, hvis Jordens hastighed i enhver inertial referenceramme var mindre end 10 i -3 potens gange med lysets hastighed.
De kinesiske forskere har distribueret sammenfiltrede fotonpar over to placeringer, (se billede over deres opstilling) der var 16 km fra hinanden.

arXiv: 1303.0614v1 [quant-ph] 4. Marts 2013

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s