Hash er ikke kriminelt det er bare dumt

Global Marihujana March i København 2013

Global Marijuana March i København 2013

Eneste grund til at gøre Hash til en alvorlig forbrydelse at vel et ønske om at holde gang i kriminelles indtægtskilder, og sikre et stort og frodigt gangster miljø.

Selve det euforiserende stof kan der ikke siges meget pænt om, ikke fra ædruelige kilder i hvert fald. Selvom det er et lægemiddel der kan hjælpe en række lidelser, og lindre andre og er et mildere smerte stillende middel end hård narkotika der ellers udskrives til f.eks. kræftpatienter.

Men der kan siges meget grimt om at bruge hash som rusmiddel eller forsøg på selvmedicinering, det er et fordummende og hjernevaskende stof når det misbruges. I modsætning til alkohol der gør folk udadvendte og snakkesalige, og giver væmmelige tømmermænd dagen efter hvis der er indtaget i for store mængder. Så giver hash et individuelt rusbillede der mere er et lille trip ud af virkeligheden, rusen aftager i etaper over flere dage og der er somregel ikke nogen tydelige tømmermænd, som kan advare personer der har taget for meget. Enkelte får direkte psykiske problemer, andre glider i årevis ud i en afhængigheds lignede tåge af dovenskab og ligegladhed og køre på lave omdrejninger oppe i låget.

Så fint at demonstrere for legalisering, kriminelt bør det ikke være. Men lad være med at bruge det, det gør folk dummere end godt er.

Opdatering, udmærket pointe om at der er medicinske effekter, men fordi området ikke bliver ordentligt videnskabeligt efterforsket er der plads til en masse falske helsepåstande også. https://www.newscientist.com/article/medical-cannabis-vendors-must-stop-making-bogus-health-claims/

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Hash er ikke kriminelt det er bare dumt

  1. hubert naur siger:

    Bemærk dette nye magasin der prøver at fremme en debat om afkriminalisering af stoffer http://illegalmagasin.dk/om-illegal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.