Overraskende positiv oplevelse

Sophie OkonedoWill Smiths nyeste film After Earth er MEGET bedre end sit rygte. På sine egne præmisser som en eventyrfilm til det relativt unge publikum så er den faktisk god.

Naturligvis er ingen af forhindringerne som der sættes op særligt realistiske, men det er heller ikke fuldstændigt ude i hampen, og det tekniske gear er også indenfor det rimelige. Flere anmeldere har tilsyneladen haft svært ved at gennemskue logikken, og det er jo også et mærkeligt krav at fantasien skal give mening. Det som Will Smith har ønsket er istedet at fortælle en historie om tab og om at rejse sig og se virkeligheden i øjnene, at overkomme sin frygt og sine selvbebrejdelser, blive voksen og komme videre. Der er ganske fine små anvisninger gennem hele filmen. Og så en mærkværdig reference til Moby Dick den frygtløse hvide Hval.

Men det er rigtigt filmen er ikke sjov eller sexet, og det ville have været mærkeligt til et tema som har en grundfortælling der ligner avatar og waal-e en med en skvis predator.  Og en far – søn lider skibbrud på øde planet tur de force. Men disse referencer gør nu ikke filmen ære, det er en film med lidt mere på hjertet end den sædvanlige blokbuster.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film, Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.