Dimensioner i moderne fysik teori

Det enkle svar bliver gerne afvist som “umuligt”, mens komplicerede matematiske modeller bliver hevet frem som forklaringer på alt muligt.

Således bliver flere dimensioner gerne svaret på fænomener man endnu ikke helt kan gennemskue. Mens det at forestille sig at ting kan deles uendeligt mange gange ikke optræder nær så ofte. Selvom det indtil nu har vist sig at de mange dimensioner er mere fantasifulde end egentligt brugbare, og der hele tiden dukker nye og mindre partikler op.

Wired skriver om et nyt studie er kommet med en matematisk model der kan forklare hvordan superledende materiale fungerer – under nogle forhold. Tilsyneladende, fordi når forklaringen omsættes til en beskrivelse af verden blandt partikler så peger den i retning af en dualitet mellem den fysiske verden og en “hemmelig” verden. Hvilket sammenlignes med at lys både kan beskrives som partikler og som bølger, lys er en dualitet af begge dele.

Den oprindelige artikel er skrevet af Natalie Wolchover og udgivet af super spekulanten James Simons på hans private projekt simonsfoundation.org. Der giver smuler ud til forskning af de mia. der er skovlet ind med mere eller mindre kriminelle metoder. Og de smuler der gives ud er bl.a. til den type af mærkværdig videnskab der ligner religiøse afveje og giver mistanke om der slet ikke er tale om forskning men om eugenik og kreationisme.

PS: anbefaling læs denne debat om et tilsvarende tema: http://www.dpchallenge.com/forum.php?action=read&FORUM_THREAD_ID=1202045&page=3

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s