Black Books møder District 9

Untitled%207_11Filmen Elysium der netop har haft dansk premiere, forestiller at foregå om 140 år! Men som mange andre ting i den nye SF aktion film, så skal man ikke tage det alt for alvorligt, det er hovedsageligt en god nutids samfundskritisk historie, skruet ned i en fjern fremtid – hvor forholdene for almindelige mennesker til forveksling ligner verden af idag.

Dens kvaliteter er ud over historien, udmærkede skuespillere. Wagner Moura spiller en smuglerkonge der bringer lidt humør ind i en ellers trist film. Han mindede mig på mange måder om Dylan Moran i Black Books.

Det gav ikke mig en ekstra dimension at der var håndholdt kamera og en blanding af sprog. Ligesom der var en lydside der periodisk var helt i den grimme ende og nogle aktion scener der var totalt uegnede for andre end splatterpublikummet.

Videnskaben var til den gale side og logikken haltede fælt. Så ikke nogen stærk anbefaling herfra, men dog en anbefaling…

Læs i øvrigt denne interessante betragtning om den dystopiske underholdningsværdi eller mangel på samme. http://www.wired.com/underwire/2013/08/elysium-ending-dystopia/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s