medier og klimakrisen

http://voresomstilling.dk/ en hjemmeside og et projekt mellem DR og information med at få ideer til energiomstilling. Det lyder jo som en fin ide, men men det er ret kedeligt og hendgemt indtil videre.

Men en morsom og lærerig artikkel om en ærgærig ingenør der i mange år havde taget patent på en metode til at gemme solvarme i jorden, viser at det ikke er fornuftigt at gemme en ide væk i håbet om at tjene penge. Nu efter at patentet er udløbet er opfinderen blevet mere åben og forsøgt at sprede ideen til lokale håndværkere. Det er en slags jordvarme anlæg der blot går i dybden, så jorden varmes op ned til ca. 30 m, og den varme kan så hentes op igen i jordvarmeanlægget. når der er brug for den. Stadig må det siges at opfinderen nok er mere i det lidt afdelingen for luftkasteller end egentlig opfinder. Det er åbentlyst mangelfuldt dokumenteret.

I slutningen af september 2013 kommer første del af 5. FN’s klimapanels rapport. Så klimadebaten vil uden tvivl kommer til at fylde mere i løbet af efteråret.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s