Industriarbejder via uplink

I en af de absurde fantasier om fremtidens arbejdspladser på vej mod “the matrix” som nogle tilsyneladende drømmer om som det endelige utopia, skriver New Scientist at man snart vil kunne styre sin plads ved samlebåndet via en Internet opkopling.

http://www.newscientist.com/article/mg21929334.600-future-factories-let-workers-build-a-car-from-home.html

Der er bare det at det jo er meget langt fra sandheden, de sensordata der kommer retur er endnu ikke bedre end hvis man sidder i kontroltårnet og ser på en bunke skærme, eller i hvilken som helst maskine hvor man ikke direkte rører ved emnet. Der er bare mange andre ting der endnu ikke egner sig til at man er væk fra gulvet, med det samme der går et eller andet galt skal man jo aligevel ned og ordne det. I sidste ende er det at bygge maskinerne der bygger maskiner jo det springende punkt da det job udføres af mennesker og opstilles af mennesker, og det er vedligeholdelsen og konstante opsyn af disse maskiner der er en af industriarbejderens opgaver, uanset hvilket led i produktionen man tager. Ikke blot at føde emner ind i den ene ende og tage fra i den anden, eller at samle og lode dippedutter, eller sy t-shirts til det fattige vesten.

Jeg har en dag hvor jeg hellere ved være direkte i kontakt med maskiner og lære håndværket gennnem års slid, røg og damp, end at køre med på Internetets asociale vildveje.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.