Indlæg nr. 100

poster2_1Det er snart et år siden at jeg startede denne blog, og med dette er det blevet til 100 større eller mindre artikler.

En vurdering af indholdet er nok at det er en smule med løst krudt, og ikke så relevant. Man kan godt få det indtryk at der nogle gange mere er tale om dagsbogsnotater og mærkværdige koblinger til fantasiuniverser der kun giver mening for forfatteren selv. Andre gange er der dog virkeligt fine links og sammenhængende analyser. Og den samlede bedømmelse er derfor ok, med plads til forbedringer.

Hovedkilder til nyheder om teknik og videnskab er stadig ing.dk og wired.com og newscientist.com, der er dog også sket en udvikling på nettet f.eks. på youtube kan man være heldig at finde nyhedshistorier. Det kræver at man bliver dus med at raffinere søgninger, men så kan det give resultater, eller i det mindste kvalificere en historie. De sociale medier ligger det stadig lidt tungt med, og jeg må sande at det kræver at man faktisk er socialt anlagt at gøre brug af facebook eller twitter, eller andre medbloggere.

En af ugens nyheder er en rapport fra John Bohannon i magasinet Science om udviklingen indenfor såkaldte videnskabelige tidsskrifter. Konklusionen er vist at der er problemer over hele linjen. Det kommercielle er alt for dyre og de åbne er tilsyneladende lidt et felt for almindelige svindel. Omkring halvdelen har ikke en kvalificeret redaktion der kan afvise fup og sludder. Ingen danske magasiner er blevet undersøgt da der ikke findes videnskabelige magasiner i Danmark eller på dansk. Så set i det lys er jeg trodsalt ikke hverken svindler eller i afdelingen for galimatias og religiøse forestilling.
http://www.sciencemag.org/content/342/6154/60.full

Så velkommen til en ny sæson
Hilsen Hubert

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.