Game over

3ed5b4f443ec11e3bd3c22000ae90db5_7Ugens underanmeldte SF-film Ender’s Game er en fremragende opdatering af Starship Troopers fra 1997. Og alle der selv har spillet starcraft da det kom frem i 90erne kan også finde enkelte referencepunkter.

Filmens historie er ellers basseret på en bog af Orson Scott Card der kom i en første form i 1977, og har sikkert sine egne referencer tilbage i sf genren. Men filmen er helt sikkert sin helt egen moderne historie og fantastisk godt lavet. Det fungere ihvertfald for mig at der er et vægtløst “paintball” spil i et kæmpe glasrum på en rumstation.

Jeg synes det er en uretfærdig kritik at sammenligne med to helt andre film der for øjeblikket er ekstremt populærer, Gravity og Hunger game. Dels er Gravity knap nok en SF det er “bare” en fantastisk film, mens hunger game er en rodet gang eventyr med et meningsløst brutalt univers. Naturligvis har de to film skuespillerinder der slår alle andre af banen, men Ender’s Game er på sin egen måde rigtig god. Ikke helt så banebrydende og skarp i sin antimilitarisme som Starship Troopers – men tankevækkende og urovækkende i brug af børnesoldater, spil og gråzonen mellem realistiske simulationer og rigtig krig. Kan stærkt anbefales.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.