Storskrydende filosof gør sig klog på mode

De tidligere omtaler af debatten om videnskabens metoder, puplicering og financiering og sproglige ærgelser. Kan suppleres med et link til en artikel af de danske medie og filosofi formidlere Vincent F. Hendricks og David Budtz Pedersen. Især Vincent har man kunne opleve som mavesur selvfed højtskrydende Blackman kopist, som været i f.eks. Gal eller genial på DR.DK, en formidlingsform man nok kunne tilgive hvis ikke indholdet også var i den lettere og populistiske genre.

Nu har Vincent så opdaget at der er nogle modefænomener i bevillingsgivningen til universitetsforskning, og de kan sammenlignes med de bobler opstår i den almindelige kapitalistiske økonomi. Kritiken er naturligvis forfattet på engelsk og pupliseret i et tidsskrift der ikke giver åben adgang til artiklerne. Og jeg skal straks indrømme at jeg ikke kunne drømme om at betale for at læse noget han har skrevet selvom der tydeligvis er tale om et emne han må kende indgående som forkælet i samme stil som Penkowa. Medforfatteren David Budtz kan man læse i Information og det er gratis, om det så også er gennemtænkt er et andet spørgsmål.

Naturligvis er der mode i forskning, naturligvis er der problemer med at der gerne gives penge til ny forskning, men knap så gerne til kontrolforsøg. Men der er ingen som helst belæg for at kritisere at netop de penge der er kastet efter forskning i hjernen i blue brain projekt er givet på baggrund i modeluner. Det er nok nærmere fordi at det nu er teoretisk muligt at komme et kæmpe skridt videre ved hjælp af massiv data indsamling og computer simuleringer.

Tidligere artikler med samme tema

videnskabens metoder og suplerende på videnskabens metoder

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.