Robothær bruger Juledage på militærøvelse

I den kommende uge (19.-20. december 2013) vil syv robothold konkurrer om at gennemføre en række realistiske katastrofe-øvelser med robotter i menneskestørrelse hos det amerikanske militær (Darpa). De skal kravle op af stiger, køre bil og flere andre krævende øvelser. Måske for at afdramatisere konkurence har to af holdene valgt at navne fra et mytisk univers: hold valkyrien og hold Thor.

Det japanske tv-kanal NHK har lavet en lille dokumentar om hvor langt udviklingen af robotter er nået. I filmen kan man se mere om baggrunden og de implikationer der kommer ud af at blande militær økonomisk støtte ind i civil industri og offentlige universiteter. Søg efter: “nhk documentary robot revolution will machines surpass humans”

Se mere om DARPAs udfordring på http://www.theroboticschallenge.org/Jeg er ikke særlig overbevist om at det er den rigtige tilgang, der er alt for mange problemer ved at gøre ting til en konkurrence og lade det amerikanske militær stå for den.

Den type af robot som kan bruges uden at være forbundet med en ledning til stikkontakten og uden at blive fjernstyret, det er der ingen af der magter endnu. Og det virker langt fra som om det er lige ved at være nu at den revolution sker.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.