Darpa Robot udfordring: Tai Chi for mekanik der er sat sammen af folk med en zombie fetish

juldarpaDet er aldeles uimponerende at se de semiautonome robotdeltagere ved den ret ambitiøse militærøvelse i USA: darpa robotics challenge 2013. Det er vitterligt så kedeligt, at man når at tro at billedet er frosset inden at en robot tager næste skridt. En slags avanceret  Tai Chi for mekanik der er sat sammen af folk med zombie fetish. Det er som om der er laang laang vej hjem for alle deltagerne. Selv de præsentationer der blev/(bliver) lavet med robotplatforme der er ret fremskredne og er styret af et menneske der kigger gennem de kameraer der er monteret på robotten – og lykkedes med deres opgaver – var virkede knap brugbare.  Image-9476145-118169447-2-WebLarge_0_a212d3c537779ed1f90296e4de78ca48_1Det var som rullemarie i version 1.01, dog med den tilføjelse af rulemarie styres som en fjernstyret bil og ikke udelukkende med det indput der er gennem kameraerne på maskinen.

Så er helt almindeligt legetøj og rigtige industrirobotter, og rumgrej betydeligt længere fremme, og mere frygtindgydende. Reklame: Mangler du alligevel et sidste øjebliks impulskøb til julen og orker ikke selv at samle en lego mindstorm robot. Så tjeck youtube.com/user/testedcom/videos der er alt muligt fjernstyret grej der også slår darpas challenge. Eller man kan også se en af de sidste Ding programmer hvor en videobrille kobles til et minikamera der sidder på en quadrocopter på størrelse med en hånd…

Og det sidste uhyggelige der skal nævnes er at Google er gået amok i opkøb af nogle af de firmaer der deltager i den militære øvelse. Robotter og fjernstyrede biler er en af de ting som man ikke synes burde være i hænderne på bigdata virksomheder eller på militæret.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s