Jagten på det forsvundne fly

tintintibetp28En artikel på wired.com, den anden dag har ikke fået megen opmærksomhed. Den præsenterer ellers en helt enkel forklaring på hvad der er sket for det forsvundne malaysiske Boeing 777 rutefly:

Der er opstået en brand, der gradvist har taget nogle elektriske systemer ud. Da den bliver opdaget handler piloterne akut med en nødmanøvre der indebære en hurtig opstigning til iltfattige luftlag og  kursskifte mod nærmeste lufthavn med en landingsbane der er passende. Men røgudviklingen er for kraftig og alle omkommer, mens flyet fortsætter af den nye kurs ud over det Indiske Ocean til det løber tør for brændstof og falder ned på havet. Hvilket betyder der kan gå rigtig lang tid førend vragrester bliver fundet.

Årsagen til branden er naturligvis ukendt, men brand i fly som følge af  problemer med overophedede landingshjul eller fejl i batterier er dog forekommet tidligere.

Så med den videnskabelige tilgang, med viden om tidligere flyulykker, og nærmeste nødlufthavne in mente, fremstår det jo påfaldende så stålsikker at den udmærkede ing.dk blogger Poul-Henning Kamp  beskriver at netop stigningen til højere luftlag nærmest kun kan fortolkes som en kriminel handling. Og alle mulige konspirationer om Iranske smuglere for frit galopløb i denne nærmest tragikomiske radioudsendelse på Radio24syv.

Jeg kan anbefale spøgelsesjægere at læse Tintin i stedet og overlade eftersporingen af flyet til folk med fødderne på jorden.

Opdatering: Data fra Intersat http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FNAV%2FS037346331400068Xa.pdf&code=39393c616993b96e0244640216120c97

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s