1. april er det tilladt at pynte på historien

0310-douglas-adams_full_600

En lille stribe historier der forhåbentlig er helt ude i skoven…

Den moderne morder

En kombination af geværer på en motoriserede platforme med automatisk sigte og en central computer der kan kombinere data og billeder fra overvågning og sigtekorn, kan nu udpege et stort antal samtidige mål. Og kan samtidig styre de omtalte ”robot”-geværer til at pege på vær deres bevægelige mål i en menneskemængde.

Skibe og flyvemaskiner har kunnet noget lignende et i nogle år og har fået opgraderet deres forsvarsudstyr til at kunne spore et stort antal samtidige angreb på samme tid og være i stand til at foretage kontra aktion på et antal samtidige granater eller missiler eller torpedoer. Ved at beregne hastigheder og de ballistiske data kan der iværksættes en kombination af undvigemanøvre og nedskydning osv.. Et stort antal maskiner er sat til at virke som en fælles forsvarsmekanisme.

Det kan nu også bruges i angreb og på land, og kan snart blive enhver politistats foretrukne værktøj til bekæmpelse af den fattige pøbel.

Vejrtjenester

I en anden boldgade ser det ud til at vejret faktisk kan ændres ved en raffineret teknik af spejle og satellitter. Når der tales om vejret er det jo især solens indstråling der er bestemmende, og dertil naturligvis forholdet mellem jordens rotation, vinkel på solen, afstand til solen og placering af bjerge og have. Ved at kombinere ret store spejle i rummet med en viden om hvordan vejret fungere skulle det i fremtiden være muligt at tilføre varme eller skygge til atmosfæren og således ændre retning på vind og vejr. På en gang har man således fundet løsningen på klimaproblemer og på rent drikkevand. Det er derfor helt sikkert at projektet ikke vil blive gennemført.

Fundet af små aftryk efter bølger i universet

Der er ingen nyhed der kommer som en overraskelse når det gælder astronomien. De finder altid et eller andet spændene. Det overraskende er fortolkningen af de data der kommer strømmende ind er så mærkelige. Mennesket som sådan ser ud til at have en bias som grundvilkår, samme bias som gør den ene til notorisk skeptiker uanset bevisførelsen lødighed og burde føre til at eventuelle forbehold henføres under lidelser og ikke konstruktiv kritik. Er samme bias der gang på gang leder forskere til at finde det de leder efter uanset at det ikke er der, og burde afskrives som ønsketænkning.

Den omtalte sag er naturligvis den seneste opdagelse fra bigbangteoriens menighed, der blev præsenteret så det var ubegribeligt at gennemskue, men dertil kom en særlig ”dan Brown” tilgang til offentliggørelsen der skulle være top hemmelig. Angiveligt fordi at der ikke var nogen andre der måtte løbe med æren, og så var der jo heller ikke nogen der kunne nå at afskrive det hele som en gigantisk gang vås.

Simulering grandscale

Det kan lade sig gøre at producere en digital simulering af hele jorden ned til mindste partikel inklusiv livet. Selve maskinen vil hvis den bygges være ret stor og vil fylde betydeligt mere end selve jorden, og bruge ret meget strøm, så derfor er den mest oplagt placering som et kunstigt himmellegeme i passende afstand til solen. Da det ikke er sikkert at der rummes nok råmateriale til konstruktionen i solsystemet, kan det være at den skal bygges i et helt andet solsystem. Det vil være virkeliggørelsen af Douglas Adams og andre fantasifulde forfatteres konstruktioner. Visningen af simuleringen i fuld 3d 1:1 størrelse vil blive en turist attraktion for rum rejsende.

En måned senere… Opdateret 21. april

Blot en morsom detalje. Jeg har nu været inde og se Captain amerika og kan godt se af min ide ikke var så orinal som den der beskrives her.

Jeg ser på New Scientist at de allerede har fundet en forklaring på observationer der er meget mere plausible end Rummets expanssive udvidelse.

 

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s