IBM foredrag om automatisk dataindsamling

IBM er langt fremme med automatisk dataindsamlingsteknologi. Og de kører samtidig på med et projekt for moderne servere: http://openpowerfoundation.org/

Det ville være en fornøjelse hvis denne del af videnskaben ikke lå ved skrupelløse gigantiske private virksomheder, men hos offentlige og åbne videnskabelige universiteter.

Hvad jeg tror at IBM har set rigtigt med deres Watson tilgang til data, er at det er svært at programmere et system der kan strække over kombinationen af et godt fagbiblitek og en god bibliotekar, det er ikke nok at liste de uendelige muligheder op på en hjemmeside, vidensmængden bliver hurtigt uoverskuelig selv med de bedste indgangsnøgler.

Det der mangler er assistenten, den gode bibliotekar, der kan guide den menneskelige bruger frem til den viden der er brug for. Det er er opgave der bedst kan løses af simuleret kunstig intelligens, og det er netop hvad Watson-programmet er et forsøg på. Det er naturligvis have begrænsninger indbygget, og det vil snart blive muligt at se den næste generation af software der kan gå næste lille skridt mod målet om at bygge den almene videns assistent.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.