Urealistisk lavbudget rejse til Jupiters ismåne

Europa_Report_Official_PosterEuropa Report er en usædvanlig lavbudget SF film fra sidste år der er kommet på DVD, med en stribe fine skuespillere som svenske Michael Nyqvist.

Den har fået nogle rosende ord med sig for sin realistiske stil, store dele er f.eks. set fra Jordens synspunkt gennem “overvågnings” kameraer . Så jeg tænkte det var en slags nørdet pligt at få set den.

Men det kan jeg så ikke anbefale andre, det er tættere på pinligt og virker ikke realistisk på mig.

Historien: Der bliver sendt en ekspedition til Månen Europa, omkring planeten Jupiter. Det er altså på den anden side af asteroidebæltet og kort sagt helvedes langt væk eller i den teoretisk korteste afstand er det stadig omkring 590.000.000 km.. Alligevel er der bygget et fartøj til en udflugt og en besætning på en seks stykker, måske flere det var lidt svært at holde styr på.

Det er altså et gigant projekt at sende så mange folk, så langt væk, og jeg gætter på at en super optimistisk rejsetid vil være omkring 2 år.

Da de så når frem er der kuk med en antenne! Og nogen skal jo ud og rode for at finde fejlen. Så lander de fint på isen, og der bliver taget prøver. Men man venter forgæves på den gode grund til at sende mennesker med. Deres eksperimenter kunne være udført af et ubemandet fartøj, og selvom det måske nok er bøvlet med lange kommunikations tider så er signalet jo kun et sted mellem 53 min og halv time undervejs alt efter planeternes position. Mens besætningen som sagt havde en rejsetid på to år. Erfaringen fra ubemandede rejser til Mars er jo ganske gode og der er planlagt tilsvarende rejser til Europa – man vil i hvertfald gennemføre de undersøgelser ubemandet som filmen viser.

Så går der et lille gys og mystiske individuelle dispositioner i det hele, der lurer et eller andet på den måne (Europa er lidt mindre end Jordens måne), og så går deres rumskib i stykker da de vil hjem. Men heldigvis bliver en reserve antenne fikset og backup af video sendt hjem så der kan laves en rapport.

Altså ros for at gennemføre, men jeg kan altså ikke se realismen og historien er ikke stærk nok til et skyggespil på lavbudget.

Opdatering: Centauri bloggen har samlet en række aktuelle overvejelser om hvordan man kunne komme til månen Europa, samt et konkret forslag der blev præsenteret på sidste års Low-Cost Planetary Missions Conference om en lavbudget rejse til indsamling af støv fra atmosfæren og returnering til Jorden. En mission der antages at vare 15 år…
http://www.centauri-dreams.org/?p=30713

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s