Eksperimentalkamera

ridiculous-virtual-reality-gamingDa jeg gennemgik (læs artikel) hvordan man kunne tænke sig at forbinde en VR oplevelse med en kameraopsætning der kunne dreje i samme akser som et hoved og på dette stativ igen en opsætning der havde samme bevægelighed som øjnene, styret af en kombination af aflæsning af hovedbevægelser og eye tracking. Så er der jo faktisk en forglemmelse, fordi at selve kameraet som vi kender dem i dag jo ikke kan lave samme tricks med pupillen som øjet kan. Nemlig at se på et objekt i centrum at billedet og nærmest forstørre det op og give det mere detaljerigdom – uden samtidig at miste horisonten. Hvis den effekt skulle kopieres så skulle man sikkert kombinere flere kameraer og så smelte billedet sammen digitalt. En styring af effekten kunne måske laves individuelt, så hvis man gerne ville ”zoome ind” på nogen så skulle man stirre på det, osv.. Men der kan også ligges lag af information ind, Så f.eks. en opsætning med flere separate kameraer kunne have hver deres opgave der kunne give afstand og navne på ansigter, osv..
Det kan også sagtens være at det bliver meget nemmere at monteret udstyr til at have en 360 graders video kørende hele tiden som baggrund og så evt. supplere med drejelige specialkameraer, det er jo et spørgsmål om pris og båndbrede og opdateringshastigheder mv..

Læs: http://www.centrcam.com/

læs også: http://www.slashgear.com/making-vr-mainstream-smis-eye-tracking-magic-hands-on-30331141/

Og denne om et danssk spil der prøver grænserne af: http://www.computerworld.dk/art/231039/dansk-chefanimator-bag-hackerspil-virkelighedens-overvaagning-er-vildere-end-vores-fantasiverden

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s