En lang vej til Tipperary

Blown3Efter en lang lang omvej til rummet for nogle danske raket entusiaster begyndte det CS (forkortelse for København afkortet kredsløb) i slutningen af 2013 at løbe ind i nogle ret jordbundne organisatoriske problemer. Det blev for meget at holde styr på små 40 frivillige weekend håndværkere, ingeniører, elektronikentusiaster, samt en stor gruppe af sponsorer og en forening med 1000 medlemmer der betaler et månedligt kontingent på 100 kr. og  masser af goodwill, men flere udgifter end indtægter. Den oprindelige stifter P. Madsen har derfor forladt projektet og afleveret nøglerne til bestyrelsen Læs hans blog her. De seneste ugers debat på ing.dk har på mange måde vist at det tilsyneladende har været en slags mandeklub i en kollektiv 40årskrise. Som en kvinde ganske rigtigt påpeger er det også en smule elitært at navn og deres hjemmeside er på engelsk. Jeg kunne tilføje for egen regning at det er grænsende til absurd selvpromovering, et kunstprojekt uden art.

At projektet ikke var og er særligt spændene set ud fra et videnskabeligt synspunkt, skal jo ikke gøres til genstand for kritik, det er især de ingeniør mæssige løsninger som er i fokus. Men det engagement der lyste ud af øjnene på de ret dygtige mennesker, som jeg har mødt, har jeg faktisk aldrig forstået. Jeg kan sagtens følge man ønsker at bygge noget der virker , som f.eks. da Tvind byggede verdens første vindmølle på betontårn og ved en kæmpe fælles indsats opfandt adskillige af de støbemetoder og styring af vindmøller der stadig bruges 36 år efter. Det samfundsmæssige og samfundsnyttige og det at være sammen om en ide og praksis, at ændre verden blot et lille stykke. Hvis raketprojektet kan blot lidt af dette så kan man jo i hvertfald ikke være imod. Men som kunst alene var det efter min mening et flop.

PS: I raket videnskab flopper alle fra tid til anden så tag det nu ikke alt for tungt. http://ing.dk/artikel/frossent-braendstof-sendte-galileo-satellitter-paa-afveje-171429

OPDATERING 21. august 2017: P. Madsen fængslet for mord. Et mistænkeligt dødsfald og et manglende lig, samt mærkværdig opførsel og løgnehistorier og modstridende forklaringer, har bevirket en dramatisk likvidering af P. Madsens raketprojekt. Det er aldeles uforståeligt hvad der egentlig er hændt. Der findes endnu hverken motiv eller rationale i de sporadiske informationer der er kommet fra myndighederne. Men slut forbi for Madsen er det under alle om omstændigheder.

https://ing.dk/artikel/peter-madsen-ulykke-bord-paa-ubaad-medfoerte-kim-walls-doed-203280

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.