app store til frie ideer

photo4id-dlja-iphone-pomogaet-sdelat-fotografii-na_5_1

Det er jo mærkeligt at der ikke findes en fælles ide boks hos de store it udbydere. Så kunne man sende alverdens mærkelige forslag til nogen. Istedetfor en butik der sælger tingeltangel kunne man have et lager for skøre indfald og ting til genbrug.

Ideer til fri genbrug skulle ikke være som de smarte diy butikker hvor dygtige gør-det-selv folk laver showcases mens de henviser til den proffesionelle udgave man kan få til et mindre beløb. Det skal mere være ideer der knap nok er i skitseform eller blot kan stå på en linie.

F.eks.:
Hvad med en app der automatisk slår et indkommende telefonopkald op i 118.dk og viser hvem der ringer og deres adr.? (der er lavet forskellige løsninger til dette som lookup Incoming Caller)
Eller en app som kan styre telefonen ved hjælp af mærkelige lyde man skal f.eks. sige dut dut dut for at ligge på.
Eller en app der kan give tilfældige forslag til udflugter, så man blot skal angive hvor lang tid man har og hvilken transportform man ønsker.
Eller en app der husker en på tiden mens man kigger på hjemmesider, og forslår en at lave noget andet end at surfe rundt.
Eller hvad med en pasfoto app. Der er en mængde mærkelige regler om et pasfoto skal følge så hvorfor ikke sætte disse regler ind i en app? så kan man selv tage billedet, eller den ansatte på det lokale borgercenter, med dette ville en bunke mennesker spare 50 – 170 kr. når der skal udstedes et pas, og det skal kunne sendes til det rigtig borgerservice kontor mens man er der. http://www.photo4id.com/dk/index.html

Rigtige mange ideer er jo ikke originale, men findes i de eksisterende app stores og i diverse guider og anmeldersites, så ud for de skøre ideer kan man tænke sig at der skal være en liste over de eksisterende apps der allerede kan det.

Its crazy, but that might work: https://www.quirky.com/

Opdatering: En ret god artikel der beskriver at et af problemerne med sammensætningen af nørdgruppen som er 80 procent mænd (og mere specifikt hvide mænd), er at det de finder på er mere af det samme. Hvis man ikke sikre et repræsentativt udsnit af befolkningen så vil man ikke få de vigtige ideer ind på programør niveau, og deri ligger årsagen til at der er så meget ligegyldigt vås og så meget af det samme, mens verdens virkelige udfordringer ikke bliver adresseret : http://www.wired.com/2014/11/code-documentary-gender-gap/

En anden vinkel på samme observation er at hvis man ikke bruger hele befolkningens resourcer – men lader kultur og traditioner – fordomme og steriotyper bestemme job og kariere, så vil et samfund begræse sin evne til at udvikle sig.

Det er som regel dertil et samfund når til før der sker radikale ændringer som at invitere kvinderne ud på arbejdsmarkedet og opgive slaveriet osv. Men det der skuber på udviklingen er ganske ofte slaverne og kvinder selv, og ikke det etablere samfund der sagtens kan leve med at beholde magten og kontrol på bekostning af hurtig udvikling.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s