Festivaltid

made_billedeDet er festivaltid, og tilsyneladende findes der også videnskabs festivaller, denne weekend er der “Science in the City-festival” som på trods af navnet altså udspiller sig i Danmark. Og har et niveau så BT godt kan være med. Det er egentlig godt set at når man i Danmark er totalt mislykket fordi man har lagt fornuft og viden tilside til fordel for forskning til faktura. Hvorfor så ikke springe forskningen over og gå direkte mod faktura og blot give folket hvad man synes tjener indtjeningen bedst, hvilket kan koges ned til recepten: underholdning og fordomme. Man kan også finde en ny dagbog fra Lone Frank, denne gang i dokumentarfilmformat. EU har også en festival og de giver også penge væk og priser til de forskere som de synes gør en god figur. Kunne de blot præstere en eneste ting der fungerede så skal jeg  nok huske at nævne det. Senere på sommeren MADE festival Danmarks første DIY arrangement i festivalformat læs mere på ing.dk

Nu vil jeg dog ikke være med i det reaktionære kor der råber op om at skylden for dumhed er de studerende eller samfundet, eller kvinderne og indvandrerne og de venstreorienterede osv. osv.. Som nogle af lærerne på landets universiteter har hævdet igen og igen. (den type lærere der har forbindelser med nazister og koldkrigere, skal efter min mening ikke gives ordet i universitetsavisen, men afsløres som det de er).

Det der er fejlen er at virkeligheden ikke bruges som anker i uddannelses systemet. Der er for få lærere, der er for lidt undervisning og dermed for dårlig undervisning. Der undervises i det forkerte. Og der undervises efter en liberalistisk og reaktionær, og forældet tænkning. Der tages snævre økonomiske hensyn som om at det ikke handlede om mennesker, men om et produkt i en produktion, og man tror at undervisning i sig selv kan gøres til en forretning set helt snævert uden dens samfundssammenhæng også i økonomisk forstand.

Her er heldigvis også fornuftige stemmer i debatten som studie leder på medicin: http://universitetsavisen.dk/uddannelse/studieleder-generation-dum-er-opfundet-af-generation-tung

Opdatering: Der er ikke meget ros i ing.dk til ESOF 2014 der blev afholdt i Danmark i slutningen af juni. http://ing.dk/artikel/koebenhavns-videnskabskonference-stort-men-med-faa-nyheder-169370

Journalisten Jens Ramskov slutter af med at nævne et nyt magasin der er lanceret i samarbejde mellem nogle tekniske universiteter her i blandt DTU:
“DTU benyttede ESOF til at lancere et nyt europæisk tidsskrift Technologist i samarbejde med tre andre førende tekniske universiteter fra Eindhoven, Lausanne og München.

DTU oplyste i en pressemeddelelse, at Technologist skal være magasinet, hvor den nyeste forskning og innovation ikke alene bliver præsenteret, men også forklaret og perspektiveret.

Det synes jeg nu langt fra er tilfældet.

Mit indtryk er, at grafikerne er gået fuldstændig over gevind med brug af alle mulige effekter, der forstyrrer læsningen unødigt. Teksten får slet ikke den plads, den fortjener.

Det gør eksempelvis langt bedre i The Economist, hvis videnskabssektion er utrolig kedeligt layoutet set med en grafikers øjne, men hvis artikler er outstanding. Hos New Scientist formår man at kombinere grafik og tekst på en elegant måde.

I forhold til første nummer af Technologist foretrækker jeg langt hellere DTU’s eget danske magasin Dynamo. Bladet skal dog have mere end en enkelt mulighed for at få tag i mig. Så jeg vil også forsøge at læse artiklerne i næste nummer, med mindre grafikeren gør det helt umuligt.

Magasinet skal udkomme i en trykt version fire gange om året og findes også på nettet.”

Jeg har kun lige læst en enkelt artikel fra det nye magasin om fracking og den virkede så absolut typisk elitær og ukritisk overfor ledende videnskabsfolk der udtaler sig positivt og nedtoner problemerne med fracking. Ja, siger en, det er rigtigt at 80 procent af grundvandet omkring amerikansske boresteder er blevet forurenet i et eller andet omfang, men, fortsætter han, det skyldes sandsynligvis at der er fejl i boringen, og det kan nemt fikses… Der er ingen spørgsmål ind til hvad disse to konklussioner bygges på. Ingen baggrundstjeck om vedkommende er ansat i industrien..

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.