SpaceX i problemer

SpaceX forsøgte de tidligere nattetimer dansk tid endelig en ny opsendelse men en fejl i tryksystemmet betød at de igen afbrød … http://spaceflightnow.com/falcon9/010/140620scrub/

Denne opsendelse har været forsinket af flere omgange som følge af fejl først ved raketten og siden ved lasten. Det er ganske små fejl der stoppes på, og en del af grunden er at SpaceXikke har erfaringen nok og deres raketer af en ny type der ikke tidligere har været gennemtestet. De kender simpelthen ikke deres sikerhedsmargin og stopper derfor ved stort set alle ting der ikke er 100 procent. Tilsyneladende er det af ekstrem betydning for certificerings prosessen at der flyves fejlfrit og uden certifikater kan der ikke bydes ind på Nasa, men det er især en ambition om at byde på militær spion satelitter der spøger – og det kan være at de militære ambitioner simpelthen vil kvæle det lille selskab i fødslen.

Sikkert er det at hvis SpaceX ikke finder rytmen i løbet af året og kan sende afsted som planlagt så vil det hele projektet med genandvendelige raketter og de store civile ambitioner falde på gulvet.

Update: Næste forsøg lørdag røg ind i årligt vejr, og nu var fjernsynsfolkene hos SpaceX var blevet trætte og gad ikke sidde og vente forgæves og snakke sort i en time uden rigtigt indhold så live transmission var aflyst på forkant til stor ulykke for de mange fans. SpaceflightNow skrev på deres twitterprofil: Please let elon musk and spacex know how important it is to provide a webcast for all their launch attempts..

Jeg ved ikke hvad der er at sige om dette, man kan jo altid flytte til florida og side med udsigt til cape canaveral.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s