Robot til afsløring af sniperangreb

skyggeDen besværlige efterforskning af snigskytter skyldes en række faktorer. Manglende vidner f.eks.. Men med de stadigt bedre udgaver af mekaniske dukker, eller robotter der kan gå og tilnærmelsesvis ligne, og i hvert fald ligne godt nok til at blive forvekslet med et menneske, som enten chauffører eller svagt gående ældre. Betyder at man nu kan bruge denne teknologi til skabe lokkeduer, altså at lade en mannequindukke snyde angriberen. Det vil ikke blot kunne bringe et kamera ind i en speciel situation, hvor fascister eller politi eller militær forsøger at myrde for at skræmme civile, det vil også kunne bruges som direkte øjeblikkelig afsløring af snigskytters skjulesteder. Ved at der på kroppen skulle være et meget fintmasket net af sensorer. Så et hvert angreb med det samme kan analyseres og angive skudretningen i realtime. Det samme kan gøres med biler, så indfaldsvinklen af et skud og placering af angribere kan fastslås i det øjeblik bilen rammes. Og teorien kan man også forestille sig mekaniske dyr.

Ud over at finde skuddets retning, vil man med udstyret kunne finde både kaliber og metalsammensætning af patroner måske kunne opfange lyde, og hvis retningsangivelsen er hurtig nok kan man måske nå at rette et kamera mod affyringsstedet, altså oplysninger der vil kunne give et meget præcist billede af hvilket våben der bliver brugt, vel og mærke indenfor sekunder, i situationen.

Kombineret med en avanceret Array Microphone og et special “globe” kamerasetup, så kan man med simple hyldevare bygge en ret kraftig efterforsknings rekonstruktion der har et element af realtid data.

Det at komme til et gerningssted og lave en 3D skanning er på vej til at blive et væsentligt redskab, supplerende foto og video og alle andre retstekniske metoder (DNA og luftindsamling som de nyeste).

Samsung planlægger at kunne genkende lugte i realtid, og udstyret med information om vindretning er det oplagt at det skal indgå i maskinen.

Der er naturligvis også spørgsmålet om man med en special radar at spore indkomne projektiler, der er udviklet systemet til brug i rummet der skal beskytte mod rester fra satellitter (rumskrot) ned til en cm. Om de virker i det almindelige byrum uden at de nemt kan detekteres og jammes det ved jeg ikke nok om.

To detect smaller objects, radar scanners must operate at wavelengths between 1 and 10 centimetres, in the so called S-band of the electromagnetic spectrum. It is far from easy to make sensitive radars that operate in that band because the smaller the object being detected, the bigger the problem created by radio noise from aberrations in the atmosphere. Such noise competes with reflected signals, making it hard to distinguish a radar reflection from a random blip.

Opdatering: Selvkørende biler med sikkerheds anordning.

Det er oplagt at der kan være problemer andre steder end krigszoner, det kan være helt almindeligt tyveri fra biler der skal beskyttes imod, eller i nær fremtid en for for sikkerhed mod vandalisme på autonome politi enheder. Læs også Krig med førerløse elektriske køretøjer Udgivet den 19. november 2016:

https://lysetshastighed.wordpress.com/2016/11/19/et-sammentraef/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s