solcelle inverter

Kan man selv bygge en jævnstrøm til vekselstrøm inverter der kan bruges til et solcelle anlæg.

Det er i teorien jo ikke så vanskeligt at tænke sig en digital inverter der ved hjælp af elktronik kan sende strøm den ene eller anden vej i et kredsløb, altså ved en bestemt frekvens bare skifte retning. der er også mange mere eller mindre mekaniske metoder og motoriserede… Men at gøre det effektivt kræver at strømmen transformeres op, (gerne til små 10.000 volt) og det er ikke så billigt, men først skal den jævnes ud med et batteri eller en kondensator så de små huller i strøm fra solceller forsvinder. Den proces giver et tab. Efter digital konvertering jævnes ud men en kombination af kondensatorer og spoler, det vil give en kurve på den udgående strøm. Der findes mange forskellige variationer over hvordan mman kan gribe det an.

Ja man kan godt selv bygge sådan en med elektronik fra sin lokale internet biks.

En eksperimental konverter der kunne gå direkte fra elektron bevægelse på solsiden til elektronbevægelse forbrugssiden kunne f.eks. laves ved hjælp af et kabel vævet af en ultra tynde ledninger. JEg tænker det vil være en fordel hvis de er så tynde af kun én elektronstrøm ville bevæge sig i hver korde. De skulle spredes jævnt ud fra hinanden omkring en “jernkerne” (der kan køles) og tilsvarende skulle kabler der repræsenterede forbrugssiden fordeles omkring kernen. Men således forbundet – kan også bruge smart elektronik – at bevægelsen skiftevis gik med “strømmen” og mod. Dette blot for at angive en meget simpel ide, at det arbejde som en elektron overfører via magnetfelt kan give en højfrekent vekselstrøm hvis det udføres sådan. Det er måske ikke så klart beskrevet, men hvis du kan forstille dig en elektronbevægelse en elektron af gangen – i virkeligheden vil der selvfølgelig ankomme mere end en bevægelse af gangen på indputsiden, men hvis et kabel havde en struktur så de blev fordelt ud på hver deres ledning så ville det være muligt at transformere hver enkelt bevægelse om en af gangen, og elektroniken der sender skiftevis den ene eller den anden vej, kan gøre det med en lille buffer, som sikre mod tab. I motorstyringer er princippet som regel at frekvensen styres af mængden af strøm på indputsiden. Med den komplikation at ved en højere koblefrekvens stiger tabene i vekselretteren med antallet af halvleder-omskift.
Men med en elektronstyret opstilling så gælder der at man ikke “klipper” strømmen og der er derfor ikke samme tab. Der er i denne fremstilling naturligvis det problem at det ikke passer til netstrømen og der vil en transistorløsning være den optimale idag.

 

Opdatering: Teslamotor skriver i en pressemeddelelse at de har indgået en endelig aftale med panasonic om at bygge en batterifabrik.

The Gigafactory will produce cells, modules and packs for Tesla’s electric vehicles and for the stationary storage market. The Gigafactory is planned to produce 35GWh of cells and 50GWh of packs per year by 2020. Tesla projects that the Gigafactory will employ about 6,500 people by 2020.

Panasonic
http://panasonic.net/

Tesla Motors
http://www.teslamotors.com/blog-and-press-releases

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s