Stor deltagelse på Robotics 2014

roboticsconference.org i juli havde et meget stort fremmøde, og studerende og virksomheder med meget blandet niveau fremlagde deres arbejde. Det meste kan nu findes på video på youtube.

Det første indtryk er at der er stadig er et stykke igen førend en selvstændig robot kan tegne et detaljeret 3d kort af sine omgivelser og samtidig give en tekstur og farver og genkendelse af materialer og objekter i landskabet. Og dernæst kvalificeret udføre en opgave eller interagerer med andre objekter. Opgaven kan til nød udføres ved at sende billedmateriale tilbage til en hovedcomputer, der så kan sende informationer og ordre tilbage robotten eller dronen.

Med stadig hurtigere og mindre computere og lidt bedre kamera- og måleudstyr så vil det givet lykkedes indefor de kommende år at det hele kan placeres på en selvstændig autonom enhed.

Det skal siges at der er flere hold der forsøgte med en model der benyttede stærkt reduceres data, eller viste hvordan UV filtre og simple metoder fra myrerverdenen måske kunne være løsning på at simplificere data til noget der kunne beregnes på uden at gøre brug af datakraft.

Et andet vigtigt felt var interaktion mellem robotter og mennekser, især et forsøg med at lære en robot at bevæge sig i samspil med mennesker. F.eks. gennemskue og gøre brug af bluf. At foregive bevægelser er nyttigt i sport og tryllekunster, men det er også nyttigt andre sammenhænge hvis en computer skal kunne interagere med mennesker fordi der vil mennesker bruge adfærd der ikke lader sig genneskue hvis man ikke kender de sociale koder og sammenhænge. Illussionen om tænkeevne skabes bl.a. af naturlige bevægelser og en rafineret pantomime.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s