Fodaftryk til mars

I den forgangne uge den 19. august viste en måling af menneskehedens resourceforbrug at det bæredygtige forbrug for 2014 var nået. Det gælder om at suge på lappen til nytår ifølge gruppen http://www.footprintnetwork.org der har lavet denne opstilling.

Men et alternativ når der bruges mere end planeten kan tilbyde, er jo at nogen af os rejste væk og begyndte landbrug og fiskeri på andre planeter.

Her er Makerbot klar med en konkurence der måske kan afhjælpe de værste problemer ved at bo på Mars: http://www.makerbot.com/blog/2014/08/15/thingiverse-mars-base-challenge-winners/

Det virker på mig som om de har glemt at der skal bruges en ret stor garage eller silo hvor man kan opbevare rumskibet med returbilleten.

Jeg tror det ville være en god ide hvis nogen lavede nogle af de eksperimenter ved Burning Man festivallen i den kommende uge, der er et miljø der er meget tæt på yderste af hvad man kan overleve på, og det driver til gengæld noget af det bedste frem.

En helt anden ting er at Hvis man virkelig ønskede at udforske Mars, og flytte mennesker derud, jammen så vil bygninger være det mindste problem. I første omgang vil man jo skulle være mobil, og Mars har så tynd atmosfære at det ikke er muligt at flyve, men nok til at rejse små støvstorme, og uden helikoptere i et terræn der er fyldt med sten og sand og meget vanskeligt at bevæge sig i med biler, så vil infrastruktur være det afgørende problem at løse. Jeg tænker at man vil skulle at bygge veje og garageanlæg til at vedligeholde maskineriet. De første man skulle sende afsted ville være mekanikere og brolæggere.

Opdatering: Nogle tror man kan flyve http://www.theverge.com/2015/6/30/8869091/nasa-prandtl-m-aircraft-fiberglass-prototype

En variant over køretøjer man kan bruge på Mars er tilsyneladende cykelbiler der er bare ikke udtænkt hvordan man kan trække vejret, men bortset fra det er det faktisk ikke nogen dårlig ide at lave skolekonkurrencer den har en kombination af fysiske og ingeniør mæssige udfordringer http://www.ustream.tv/channel/nasa-msfc

Hvis man fandt metal og andre resourcer kunne det også være muligt at der kunne anlægges et stålværk og der kunne laves Mars kontinantial jernbane.

Helt sikkert er det naturligvis at man ikke skal overlade det til EU at stå for gps eller telekommunikation tjenester. Ellers er en traumatisk oplevelse for pionererne garanteret.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s