Anerkendelse til danske forskere i rumfartsteknologi

2014-AHA-Brochure-NASA-People

Seniorforsker Kristin Kruse Madsen og professor John Leif Jørgensen har hver især modtaget en medalje for en ‘exceptionel præstation’, der har bidraget til NASAs missioner. Skriver videnskab.dk .

Kristin Kruse Madsen fik sin medalje for en »exceptionel præstation i at udvikle algoritmer til instrumentsimuleringer (…) som gjorde det muligt for NuSTAR at nå sine videnskabelige mål. (NuSTAR-satellitten har et røntgen-teleskop ombord, og med det forsøger satellitten at fravriste hemmeligheder fra mystiske fænomener såsom sorte huller, supernovaer og røntgenstråler. Teleskopet har en lang mast, hvor optikken sidder i ene ende og en detektor i den anden ende. Masten bevæger sig hele tiden lidt frem og tilbage, så når man prøver at tage et billede, bliver det sløret og ikke særlig pænt. Så det, jeg har gjort, er, at designe og implementere en metode, som tager mastens bevægelse ud af billedet, så det bliver skarpt, forklarer Kristin Kruse Madsen til videnskab.dk.)

John Leif Jørgensen modtog sin medalje med begrundelsen, at han havde udført en »exceptionel præstation i udformningen, produktionen og den offentlige udgivelse af en film over Jord-Måne-systemet set fra rumfartøjet Juno.«

Den samlede liste prismodtager fra NASA kan ses her: https://searchpub.nssc.nasa.gov/servlet/sm.web.Fetch/2014-AHA-Brochure-NASA-People.pdf?rhid=1000&did=1902638&type=released

Hvem der også bør prises er kvinder i den amerikanske rumfart. Det vl beskrevet i denne lille dokumentar der dog har det særlige uheldige at den er lavet som en del af en politisk kampagne for at vælge den ærke reaktionære Hillery Clinton til præsident for USA.

http://www.makers.com/documentary/womeninspace

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s