Gru i labyrinten

mazeEn labyrint er jo dette skræmmende og spændene sted på samme tid. De findes i de fleste eventyr og kan både være virkelige eller blot syboliseret ved gåder og det ukendte.
Det med at være fanget i de voksnes verden, eller autoriteternes meningsløse regelsæt kan også symbolisere labyrinten man skal regne ud som ung eller ny.
I den nye ungdomstriologi “Maze Runner” er der lag på lag af gåder og labyrinter som dybest set ikke giver nogen logisk eller videnskabelig mening. Det er en slags gyserversion af Walt Disney og spejderkorpset Grønspætterne der ordner og løser opgaverne, mens de voksne er de korumperede og skyld i at kapitalismen ikke virker.

Filmen kan ikke anbefales og da slet ikke til børn! Tænkt jer dog om forældre og biografer. Det er gys og gru og forviring, onde voksne og børn der dør og menningsløst væmmelige mekaniske monstre.

En alternativ vinkel kan læses her: http://www1.dr.dk/Ultra/Troldspejlet/Film/2014/0919151418.htm?wbc_purpose=updatehttp%3Ab.dk

Baggrund omkring filmens setup: http://insidemovies.ew.com/2014/08/15/maze-runner-wes-ball-dylan-obrien/

Den anden del af film trilogien er pludselig nærmest en syret Horror – zombie film, hvor stort set alt er stjålet fra andre film, stadig er det en stor gætteleg hvad filmen går ud på, hvem og der arbejder for hvem, osv.. Med mange flere flinke skuespillere.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film, Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s