Åbning af forventningsglæde til Jupiter Ascending

Den anden dag kom den endelige trailer til Jupiter Ascending

Der åbnes med en ganske morsom bemærkning som fik mig til at tænke på en nyelig blog af Aviaja Lyberth Hauptmann på ing.dk. hvor der spørges om hvor Grønlænderne kommer fra? I traileren til filmen er svaret: meget langt væk.

En bemærkning til Aviaja: Jeg tænker det var Grønland der var heldig, at netop de vi kender som grønlændere var dem valgte at slå sig ned deroppe.

Men det er nok rigtigt at tiden rinder ud, og om det var på det ene eller andet tidspunkt i fortiden og hvordan familie relationerne var 10.- eller 100.000 år tilbage er nok ikke det mest relevante for hvor verden står idag. Vi kan jo knap huske 100 år tilbage til grænsekrigene i 1. verdenskrig.

Selvom det kan være spændene og der kommer ny viden om gamle dage hvert år og nyt et eller andet fra genetik antropolog Æske Vaniljesnus. Jeg tænker at i gamle gamle dage var det sådan at de der har levet på et sted i verden, ad åre kommer til at opleve stedet og stedets ressourcer, dyr og fauna som deres. Det er set mange steder, mennesker der lever i en fast geografi og opnår en overlevelsesdygtig økonomi og social struktur vil også opbygge en kultur, sprog – et fælleskab.

Da udviklingen for 500 år siden overvandt havet, indvarslede det antageligt udslettelsen af alle selvstændige folkslag. På sigt vil menneskeheden blive et stort samlet folk igen. Men den slags fremtidsteorier kan man jo heller ikke bruge til noget konkret.

Det der betyder noget er hvordan vi der lever nu agerer. Mange folkeslag har jo oplevet udslettelsen ret så bogstaveligt fra slavetiden, eller når nazister, zionister og andre enehersker ideologier tager magten. Eller når kortsynede økonomiske interesser slog alle bizonokser ihjel, eller fortsætter med forurening, overfiskning osv. De hoveder på Påskeøen fortæller det hele. Vi skulle gerne være klogere og lytte til nattehimlens kalden, vores mange kulturer vil overleve langt ud over slægtskab i lige linje…

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.