Turbot model D og den såkaldte WOUW effekt

I disse tider er illusionen om et hurtigt teknologisk fremskridt gerne det der holder de mistrøstige krigsskuepladser fra at nedbryde humøret fuldstændigt.

turbotDet bedste er hvis der bliver lanceret nye produkter med et lag af eventyrlighed og teatralsk dramatik. Det sammen med teknologiske nybrud i den kommercielle klasse kan genererer den såkaldte WOUW effekt.

Og så hjælper det at have en fanatisk fanskare der er med på spøgen som denne hjemmeside der er dedikeret “Tesla livstilen” hvad pokker det end er:

Will Tesla’s Oct. 9th event be an unveiling of the much rumored dual motor Model S P85D with a 100kWh extended range battery and autonomous driving? Or will it be the production ready Model X? Or perhaps they’ll be ripping the curtains off to unveil the third generation Model 3?

No one knows, but one thing’s for sure – the world will soon find out and we’ll be there to give you the play by play via our live coverage on @Teslarati.

We’re channeling the power of the masses so please join in on the fun by sending your tweets to us with the hashtag #ElonsD….

Firehjulstræk og autoparkering

Som det konstateres på Green.autoblog så er en Tesla med firehjulstræk og radar udstyr og mulighed for at selv at køre i garagen ikke helt modsvarende al den hype som fanskaren forsøgte at skabe om den fine el-bil. Det er set før i en folkevogn så mere sofistikeret er det ikke. Men det er på den anden side fint at det er lykkedes Tesla at komme med på omgangshøjde med sensor teknologi og avancerede autopilot og en første smagsprøve på selvkørende evner. Bl.a. en mulighed for at overholde fartbegrænsninger ved hjælp af aflæsning af trafikskilte. Det er hvad luksusmærkerne alle tilbyder og så er det tilsyneladende det der skal til. På danske plader er den største model nok på den forkerte siden af 700.000 kr.. Der er meget langt til en almindelig økonomisk familiebil under 200.000.

Opdatering:

Det er jo ret morsomt at se reaktionen fra de nuværende og tidligere så glade ejere af en Tesla. De rige hunde der har råd til en Tesla er så blevet sure over at værdien af deres bil med et er blevet mindre… Og at den nye autopilot ikke var annonceret i lang tid i forvejen så de kunne have ventet med at købe til den kom frem, eller i det mindste at prisen på det nye udstyr have været en væsentlig fordyrelse så deres bil kunne beholde sin salgsværdi.

Det er penge det handler om – og så hjælper det ikke på humøret at Tesla netop fortalte at de lancerede det hurtigere end forventet, fordi udviklingen af teknologien var gået hurtigere end de havde regnet med. Det er man ikke vant til i den branche hvor gode opfindelser gerne holdes tilbage i årevis fordi at man stadig kan tjenne gode penge på den gamle model.
Og med hensyn til teknologi der kommer hurtig, forventer Tesla nu at de kan tilbyde selvkørende biler fem til seks år ude i fremtiden, altså tæt på 2020. Der vil så være en overgangsfase med lovgivning og afprøvning i praksis og sikkert stadig et stykke fra at det kan lade sig gøre under alle forhold. Men det er en dramatisk nyhed der for alvor vil skifte måden som folk transporteres på.. Hold op hvor bliver de sure den dag privatbilismen forsvinder.

Det store spring frem med autopilot til el-biler vil give muligheden for parkeringshuse der køres uden menneskelig indblanding, altså forlad din bil og den køre selv til sin parkeringsplads og lader op – og når man skal køre så vil den selv komme trillende ned igen. Det indre af et sådant hus skal ikke være ret teknisk kompliceret, når bilerne kan køre selv der skal blot være en form for genkendelse af bilen når den køre ind og så skal den have besked via et eller andent system hvor den ledige plads er, evt, skal bilen give besked om hvornår forventet afgang osv..

De indendørs “GPS systemer” er ret langt fremme. Og eneste problem er hvis der er mennesker eller dyr der begynder at gå rundt og forstyre.

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.