Plastikperleplader til store mosaiker

1024px-Space_Invader_-_2007_-_Shoreditch_-_1

Det at udsmykke gulvet med mosaik kendes langt tilbage i tiden og kan ses udbredt i f.eks. Roms ruiner. Men hvorfor ikke tage det til fuldskala med en særlig “printer” i størrelse af en asfaltmaskine, der kan have beholdere af sten i forskellige nuancer og placere dem i efter et forudprogrammeret mønster.
Man har jo allerede længe haft maskiner der kan håndtere små firkantede “fliser” og placerer dem på et net beregnet til fliseklæber.
Ellers kunne det som det mindste være en kæmpe fordel hvis en maskine kunne give den rigtige farve sten i den række følge som en murer havde brug for den. Det ville forresten også være godt til mursten fordi der ofte er problemer med at få sorteret korrekt fra teglværket og den enkelte murer oppe på stilladset kan have vanskeligt ved at overskue hvordan det samlede indtryk bliver.

Men det jeg egentlig tænkte på var en maskine der kunne tegne med plastikperler, i endeløse baner. Som en børnehave der var gået amok og havde fyldt hele gulvet og ud på gange og fortov med tegninger og mønstre der var løbet over. Det ville kræve ret meget af en maskine at sætte perler op og smelte dem så de kunne følge en uensartet underlag. Som mennesker ville man bruge tid på at lave forme og måske sætte enkelt stykker sammen som et kæmpe puslespil før det blev limet sammen. Men man ville også kunne ændre og tilrette “tæppet” og mønstrene undervej så der ville ikke være behov for en digitalmodel af det hele før man begyndte. Og det er denne evne det kunne være sjov at få en maskine til at imiterer.

For ret fantasifuld brug af farvede dimser til at skabe billeder kan anbefales Jane Perkins :
http://janeperkins.wordpress.com/
http://www.bluebowerbird.co.uk/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s