En fin iagttagelse fra patient om forfald i videnskabelig tilgang til de syge

Det er faktisk ofte ganske fine iagttagelser der kommer fra patienter i landets sundhedsvæsen, forstået på den måde at de ofte ser tingene med klare friske øjne og kan beskrive hvordan det virker som om at rutiner og systemer der er bragt i verden for at opdage fejl også er det der lukke objektet for undersøgelsen ude og dermed den primære indsigt til hvad en patient fejler. Altså der bliver ikke brugt tilstrækkelig tid, og patienter mødes af fordomme og forudfattethed.

For at opsummere er sagen ikke længere at komme til bunds i problemet – at udrede betyde i stigende omfang parkering i en diagnose og et behandlingsforløb. Rutiner og systemer betyder måske nok at en del kan effektiviseres, men langt de fleste passer ikke ind i de kasser som der sættes op, og videnskab handler altså ikke om at finde på en behandling som måske virker – og så gennem føre en uvidenskabelig test med patienten som forsøgsperson.

Ingen taler om at det koster liv og fedtede erstatninger at spare på personalet. Men heller ingen vil undersøge det videnskabeligt. Og selv når den type af undersøgelser rent faktisk dukker op fra tid til anden så køre toget i modsat retning.

http://politiken.dk/magasinet/feature/ECE2509314/laeger-foreslog-kraeftsyg-kvinde-at-gaa-til-psykolog/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s