SpaceX vil udvikle satellitter i nyt kontor i Redmond Seattle

http://www.geekwire.com

Nyheds strømmen fra Elon Musk i begyndelsen af januar 2015 er gået i hypermode. Så her er blot et par af de mere nørdede:

Elon Musk announces plans to open an engineering office in Seattle to develop and launch satellites. And a new Mars space venture centered in Washington state.

Det var fremme for et par måneder siden at SpaceX ville gå ind i markedet for udvikling af små satelliter, der skulle baserer sig på at den teknologiske udvikling har betydet et skridt frem både for raketteknologi og for elektronik, mens det endnu ikke er slået voldsomt igennem i den prisanalyse der ligger bagved satellitudvikling.
Nu har SpaceX så åbnet et udviklingskontor der skal tage udgangspunkt i hurtig udvikling og spritny teknology. Man skal være parat til at tage en riciko og den riciko kan måske ikke forsikres men til gengæld vil prisen være så tilstrækkelig meget lavere pr. satellit så det alligevel vil kunne betale sig. Helt konkret vil man gerne bygge et rumbasseret Internet med op til 4000 små satelliter der kan fungere som routerer til alle os nedenunder, men også som relæ for et udvidet satellitprogram. Der vil gå ihvertfald fem år før det er oppe at køre. Nogle beskriver det som geosynkront mens andre beskriver et omløb i 1200 km’s højde (Den Internationale Rumstation er i kredsløb om jorden i en højde af ca. 386 km.). Det er tanken at satelitterne skal have et geosynkront omløb da et geostationært betyder lange svartider, men detaljerne kommer nok efter hånden. Med sponser er bl.a. Google inc. og Fidelity invest.
Alene om at ønske sig kontrol med Internetadgangen til verdens fattigste er SpaceX og Google ikke, en alternativ satellit ide er skabt af OneWeb der er langt fremme med en teknologi og allerede er igang i et enkelt land i Afrika, men tilgengæld har en mere lavpraktisk ambition og ikke helt de økonomiske midler der kræves.
Her er en opdatering fra juli 2015.

Også turen til Mars skal have sit eget kontor i staten Washington. Men hvornår det skal åbne kom ikke frem, det kan også dreje sig om at der ikke var en live dækning eller journalister tilstede, så måske er det samme kontor som skal lave satelitter der også skal spille en rolle som Mars projektets initiator…

Allerede på en af de kommende SpaceX opsendelser, antagelig den der er berammet til den 17. februar, vil de prøve at lande en gang til. Det er en lidt mere vanskelig indflyvning så stadig rent eksperimentielt (tilsyneladende kommer første trin lidt højere op og har dermed en lidt højere hastighed når det kommer ned gennem atmosfæren).

Teslamotors vil i løbet af sommeren komme ud med deres X model, og derfra er hovedfokuks på den “billige” model 3. Men om den slår folkeligt igennem handler bl.a. om benzinprisen kontra prisen på strøm. Batteribytte betatesten er ikke særlig langt og vil måske først blive rulet ud hvis der er et erhvervtransportbehov hvor det vil virke økonomissk fornuftigt at sparre opladertiden. Det virkeligt interesssante var et nyt estimat på hvor langt man er fra den fuldt autonome bil. Og der er estimatet nu at det vil være teknisk muligt om ca. 5 år – altså i 2020, og at det med lovgivning og den nødvendige testfase sikkert vil være klar i 2025. Det er altså indenfor en rækkevide der næsten er så tæt på at man vil kunne tro at det slår bunden ud af det private bilmarked og derefter en stribe lastbil schauffører der skal ud og kigge efter et job.
Ultimativt vil en sådan tidsramme betyde at man allerede idag – som So Ein Ding programmet i efteråret var inde på – bør starte det nødvendige lovforberedende arbejde i diverse udvalg og tage fremtiden ind i en vær type af infrastrukturpolitisk diskussion. Læs en gennemgang af de problemer der mangler at blive løst.

Hyperloop ideen vil blive sponsoreret ved at bygge en testbane. Der er endnu ingen tidsramme på projektet så der er ikke meget nyt at sige om det andet end det er totalt gak og sikkert vil være super sjov.

Den tidligere nævnte gruppe af bekymrede nørder har fået stillet 10 mio. dollars til rådighed som midler man kan søge til at projekter der skal tage hånd om bekymringer om AI.

http://www.geekwire.com

Opdatering: http://www.newscientist.com/article/mg22530062.200-multibilliondollar-race-to-put-internet-into-orbit.html?full=true#.VMwXVyzX858

Opdatering: den første ansøgning til amerikanske myndigheder om at afprøve Internet satelit program er under behandling. Der angives en tidsramme på første test i sidste halvdel af 2016, og hvis alt går godt et fuldt udviklet system om fem år 2020. http://www.washingtonpost.com/business/economy/spacex-founder-files-with-government-to-provide-internet-service-from-space/2015/06/09/db8d8d02-0eb7-11e5-a0dc-2b6f404ff5cf_story.html?hpid=z1

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s