Ny brille transporterer dig ud i fremtiden

HololensMicrosoft ser ud til at have fundet de vise sten for aktive 3d briller, der kan betydeligt mere end blot vise fart og temperatur som futuristiske sportsbriller i den dyre ende  efterhånden har som standard. Eller som de nørdede dronerace videobriller hvor man kan se video i realtime. Men indtil fornyelig havde en ret lav opløsning.

Microsoft HoloLens ser ud til at ramme lige præcis ind den reklameverden som firmaet har lanceret så mange gange, men aldrig helt har kunnet leve op til. Det er muligt ved at kombinere en række sensorer a’la kinect på brillen, med en særlig kontrol af lys. Brillen skaber en perfekt illusion af hologrammer: altså det ser ud som der står objekter i rummet, som man kan interagere med, ved hjælp af håndbevægelser og talte kommandoer.

Er bare lidt af det muligt, som de lover at HoloLens kan (når det på et tidspunkt indenfor et år når butikkerne, til en endnu ikke offentliggjort pris – men sikkert på den forkerte side af 10.000 kr.) vil det være en spændene ny mulighed. Indtil videre slår det ihvertfald de øvrige spillere som Google glass på egen bane, og også mere nørdede værktøjer som man har set forsøge at kopiere Tony Starks garage blegner en smule i forhold til reklamen.
Lidt ærgerlig kan man godt være i Danmark fordi det i første omgang er et værktøj for det engelsk talende publikum… Fordi der i alle de relativt små sprogs lande er en tendens til at mangle ordentlig forskning i sproggenkendelse.

Læs mere på f.eks. http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/her-er-microsofts-vilde-computerbrille.

Første fremvisning af brillen – i en ikke færdig udgave – var ikke helt som journalisten forventede da hologram virkningen kun virker i 30 grader udsyn lige frem og ikke de 120 grader som reklamerne indikerer. http://www.wired.com/2015/05/microsoft-hololens-narrower-than-you-think/

Variation over temaet kan ses hos startup firmaet magic leap.

Satire over fremtiden med microsoft

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s