Den flinke DTU forsker Vagn Lundgaard Hansen i DR2

Arvesundhedsdoktoren fra Århus, Helmuth Nyborg, der slet ikke er doktor, men gør det i statistik, har ved flere lejligheder har haft kontroverser med udvalget vedr. videnskabelig uredelighed. Han har nu valgt at genoptage sit søgsmål mod UVVU ved de civile domstole, med den begrundelse at det tidsskrift der oprindeligt lagde spalter til hans vås frikender ham – og dermed sig selv.

Det gav anledning til et længere indslag i deadline mandag aften den 26. januar 2015. Hr. Nyborg der er set luske med rundt ved neonazi arrangementer i Århus, som gæstetaler forstås, har som hovedpointe at dumhed kan måles og er præbestemt, og der er forskel på intelligens potentiale efter køn og race. Jeg kan ikke lige huske om det var japanske børn eller en anden nationalitet der er smartes her på jorden.

Alt dette kan selvfølgelig hverken bevises eller observeres i praksis. Det er dog muligt ved at bruge talmateriale lidt kreativt, at få det “rigtige” resultat. Og de lidt for kreative resultater har været indklaget og efterfølgende dømt og påtalt ved UVVU. Det hele er ret banalt.

Ude i det stort set privatiserede universitetsvæsen er andre folk sure på UVVU fordi der rent faktisk er en klage instans når kollegaer bliver lidt for fikse. Og de bruge enhver lille sag til at fremme deres egen dagsorden.

Når liberalistiske forskere taler om fri forskning så mener de fri for kontrol. I aftes stillede Vagn Lundgaard Hansen op i DR2 og forsvarede systemet og forsøgte flere gange at forklare hvad systemet går ud på, uden at hans meddebatør gad at lytte. Vagn Lundgaard fortalte at det hverken er inkvisitionen eller nepotistisk eller lusket på nogen måde. Ligesom der er sund fornuft at have kontrol med bankerne, også selvom man antog at de fleste skulle være dydige nok, og det er selvfølgelig fornuftigt at kigge overlæger og andre forskere efter i sømmene. Der er alt for mange penge og prestige for både forskere og universiteter forbundet med udgivelse af resultater til at man bare skal lade det være op til nærmeste chef at bedømme hvad der er godt nok. Ikke fordi man dermed anklager alle for at kommer med åbenlyst racistiske resultater og forfuske videnskaben bag resultaterne.

Et område hvor sagerne står i kø er når det gælder sager om industri og forurening eller sager om brug af forskellige midler i landbruget og fødevareindustrien  – i det hele taget og såkaldt plantebeskyttelse indflydelse på den øvrige fauna og diversitet og liv i almindelighed (osv. osv.). Forskere kommer ganske ofte med forbløffende resultater der fritager stoffer og frikender virksomheder. Se f.eks. denne omtale om historien om humlebier http://www.newscientist.com/article/dn27264-bee-pesticide-study-furore-is-called-a-scandal.html

Opdatering: http://ing.dk/artikel/forskerfusk-43-forskningsartikler-trukket-tilbage-175162

Opdatering: Omtale af ny bog af Rolf Kuschel “Psykologer på afveje Datafabrikation, – manipulation og plagiering” føre til pinligt optrin hvor Psykologernes fagmagasin “P” på vegne af Helmuth Nyborg censurerer artikel. Sjovt nok er det netop hvad man ville forvente: når der komme lidt lys på brodne kar, kommer en fascistoid modreaktion.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i personer, Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s