Smart RFID-tag kan bruges til at holde styr på værktøj og smådele

1128EIng.dk har idag en god historie om det danske firma Caretag Surgical der sammen med Rigshospitalet udviklet et RFID-baseret sporingssystem der kan aflæse en hel bakke med op til 60 instrumenter på én gang. En lille UHF-RFID-chip skal limes på alle kirurgiske instrumenter, og operationsstuer og steriliserings centraler skal have scannere stående så hospitaler kan holde styr på værktøjet.

Det er oplagt at den løsning vil gøre det nemmere at automatisere hele opgaven med at holde styr på instrumenter og værktøj på alle typer af store virksomheder og byggepladser. Og det vil på hospitaler være muligt at udvikle den fuldautomatiske håndtering af sterilisering og vedligeholdelse og pakning til opperationer, og pakning “on demand” så en opperation ikke behøver meget lang planlægning, men også akut pakning kan foregå automatisk.

Det at holde styr på alt grejet selvom det er pakket ned i kasser og poser er en kæmpe opgave overalt – jeg ønsker mig systemet hjem til mig selv. Tænk bare alt det bøvl med at kontrollere at ladere og objektiver og diverse er kommet med ud af døren. Prisen er indtil videre 100 kr. pr. del der skal have et mærke på, men dertil komme prisen på at opsætte scannere (eller mobile scannere der er tilsluttet et mobiltelefon – se foto ovenfor) og computersystemer til at håndtere arbejdsgange.

På den anden side af Atlanten er Google ved at lancere en robot det kan stå for selve opperationen. Det er ikke sikkert det kommer på markedet lige med det samme. En undersøgelse viste fornyelige et stigende antal problemer som følge af at maskiner og robot teknologi har en tendens til at forlænge tiden på operationsbordet. Der er bare nogen ting som maskiner ikke er bedre til endnu og der er der ingen grund til at bruge patienter som forsøgsdyr.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s