Den grumme skæbne for AI

Newscientist har en historie om hvilken beskæftigelse der er henvist til de første generationer af AI, og det kun beskrives som skæbnes ironi at det arbejdet handler om er at råde bod på det problem at databaser aldrig kan tale sammen, og oplysninger skal flyttes manuelt fra den database til den anden.

Altså alle de mange irritations tasteopgaver som der ingen som helst værdi bliver skabt ved, men som skulle udføres manuelt fordi det private anarki stedse medføre at der kun bliver lavet det aller mest nødvendig, og ingen regner med at at programmer skal bruges mange år frem.

Jeg kan huske at Microsoft lavede to forskellige Office pakker på et tidspunkt, og de netop havde det særligt tumpede databaserne ikke kunne tale sammen. Så ha, nu kan AI lære det på den hårde måde og starter i opvasken og må så arbejde sig op igennem systemer.

Et andet område som AI arbejder med af ligeså vanvittige dimensioner er at overskue det amerikanske forsikringsselskaber for sundhedsvæsenet. Der er tilsyneladende mange tusinder diagnoser der har deres egen regelsæt i forsikringen. Det betyder at Amerikanske sygehuse bruger masser af tid på at finde ud af hvad der er dækket, spild af tid, og gør dog sundhed skattefinancieret.

Og sidste åndede eksempler er at holde styr på lovgivning og domstolsafgørelser, hvor ikke mindst selskabsret er blevet så omfattende er ingen har tid til at pløje det relevante materiale igennem, det kan en computer nu selv orden, og til de fattigste er løsningen i fremtiden at hele retssagen køres af maskiner!

http://www.newscientist.com/article/mg22630151.700-ai-interns-software-already-taking-jobs-from-humans.html

Opdatering. Og de kan arbejde som forbrydere 🙂

https://www.version2.dk/artikel/ai-teknologi-kan-skabe-ny-aera-hackere-sikkerhedsfolk-1058265

Eller at holde styr på alle de åndssvage videnskabelige artikler som forskere er tvunget til at skrive for at få deres job og penge, uden at der er skygge af evidens for at det er den bedste måde at formidle viden på. Meta studier vil jo være ramt af verdens sørgelig tilstands uanset hvordan de udføres. Nemlig at uanset hvor mange studier der publiceres så er der ikke mange der er uafhængige af store virksomheders økonomiske interesser.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s