Specialskibe til miljøbeskyttelse og natur genopretning

Mens du alligevel prøver at genopfriske din skoleviden om Fluid Dynamics…

Den ekspertise som der er på specialskibe og borerigge til at søge efter olie og gas på meget store havdybder, kan overføres til miljøbeskyttelse og natur genopretning.

På flydende platforme og specialskibe kan der installerer komplette renseværker, i stedet for tankskibe der kan transportere forurenet vand og havbund kan man uden at ødelægge og fjerne sedimenter der er vigtige, simpelthen processerer det på stedet og returnere rent vand og sand. Det forurenede materiale specialafbrændes på stedet ved ekstrem varmebehandling der vil separere alt til grundstoffer, og alt der har værdi gemmes til senere videre forarbejdning.

Energien fås fra skibets egen kraftværk der kan opstille egen hav vindmølle og supplerende med nødvendig alternativ energi.

Nu kan det vanskelige være at transporterer forurening fra stor dybde, men dels er det allerede løst med olieboringer, men man kan også bruge viden om fluidmekanik hydrodynamik/termodynamik. Ved at opvarme vand i dybhavet til en højere temperatur end overfladevandet, det vil så kunne cirkulere op som en mini ”tornado” til opsamling ved platform. Og i vand gælder der at man ikke behøver ret store temperatur- og saltindholds-forskelle, for at forhindre opblanding. Altså skabe en strøm af vand der kan tage partikler med sig.

Nu kan man indvende at det er bedre at lade vær med at forurene i det hele taget, men de steder hvor skaden er sket er det i øjeblikket næsten umuligt at rense op, uden at gøre mere skade end gavn, og der bliver brugt tonsvis af kemikalier der forurener mindst ligeså meget som olie og gasudslip. Læs også denne kommentar fra Friends of the Earth.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s