Redshift spørgsmål til professoren

Der er et spørgsmål der pludseligt trængte sig på. Hvis der nu var en måde at tilbagevise at rødforskydning alene – eller næsten alene – skulle hænge sammen med dubler effekten, altså at den indbyrdes relative hastighed mellem himmellegemer kunne aflæses fra analyse af forskydning af spektrallinjer. Og ja der findes noget der kaldes Gravitational redshift, og det virker meget svært at måle, men hvad nu hvis det faktisk er det man måler på fjerne lysende objekter, at rødforskydningen er direkte forbundet med påvirkning fra tyngdekraften der strækker sig så langt ud i rummet at man ikke engang er sikker omfanget af de største strukturer. Så er der ingen brug for teorien om universets udvidelse, man kan beholde størrelsesforholdene.

En rigtig god undersøgelse der kan udføres af amatør astronomer er en analyse af lys der bliver bøjet af solen. eller af andre stjerner. Hvis man kan følge en bagvedliggende stjerne og hele tiden se dens rødforskydning, så skulle der også fremkomme en lille variation når lyset passerer en tyngdekraft linse der bøjer rummet, fordi at lyset så skal bevæge sig en smule længere.

Det er en meget bedre forklaring, end at den teoretiske udvidelse af rummet skulle have en effekt på rødforskydning som ellers er den gængse ide i dag.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.