Trailer til efterårets eneste nye SF ser ud som typisk katastrofefilm

Den nye trailer for “The Martian”, ligner endnu en Robinson Crusoe version af en rejse der ikke går helt som planlagt, og efter en katastrofe (en sandstorm) må efterlades alene derude og finde ud af at overleve. Og så er der en slags fupdilemma om man kan leve med ikke at rede ham hjem til jorden igen, hvor i parentes bemærket tusindvis dør af sygdomme som kunne være redet for de penge de vil skulle bruge på den aktion. Det virker som om at genren er ved at ebbe ud for nye gode ideer for denne gang.

Der er lavet en film næsten magen til hvor det er en ufo af en slags der venter på at man skal sende en besked. Som så starter en storm der slår det første hold ihjel, og man rejser så ud med en ny videnskabelige mission for at regne ud hvad der gik galt.

Jeg tænker på Mission to Mars fra 2000, hvor en bliver efterladt og skal få basen til at holde sammen og må leve af sit drivhus.

Men selvom sandstorme på Mars sikkert er problematiske nok pga. selve støvet. Så er det jo ikke nok til at skabe egentlige skadelige kræfter der kan ødelægge bygninger. Der er alt for lidt luft. Så er der spørgsmålet om det giver mening at bruge nutids elektronik i en nær fremtid, når man kan se de forandringer der sker hvert år.

Jeg tror ikke at der er nogen grund til at frygte noget på Mars. Så det største “problem” er socialt, og ikke teknisk, hvis der bliver sendt et hold kvinder til den ene side af planeten og et hold mænd til den anden, så ville ingen kunne holde dem fra at finde hinanden.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Film. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.