Skønlitteratur på p1 sender Andreas Mogensen godt afsted til ISS

Don't_Panic_BadgeTil efteråret er det 150 år siden at Jules Vernes udgav første del af Rejsen til månen (Fra Jorden til Månen) som en lille følgeton i Journal des débats, fra september til oktober 1865.

Det blev markeret i denne uge af det udmærkede radioprogram Skønlitteratur på P1, med besøg af forlægger og redaktør på Gyldendal, Ole Knudsen. Hvor de også komme lidt rundt om den aktuelle tilstand i Science Fiction litteraturen og hvad man i hvert fald godt kan unde sig selv i sommerferien. F.eks. at gå igang med Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Der i første omgange kom som en radiofortælling der for i øvrigt kan genlyttes på youtube.

Denne lille bog af Jules Vernes giver stadig en udmærket forståelse af de kræfter der skal til for at rejse ud i rummet og den fortæller også om nogle af de mærkelige ting man kan opleve i det tomme rum. Jeg kan huske at jeg læste den med hjælp fra forældre som ganske lille, senere fik jeg selv læst det meste af Jules Vernes som der var på biblioteket.

Anledningen for skønlitteratur på P1 var tilsyneladende også at den første danske Astronaut Andreas Mogensen efter planen skal med til ISS. Man kan følge hans forberedelser her: http://rumrejsen.dk/

 

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Bøger. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s