En ny computermodel af Solen forudser lav solaktivitet i 2030erne

Der sker tilsyneladende altid det at en god historie kommer før videnskaben, men se på de positive sider. Sidste uges historie fra The Royal Astronomical Society National Astronomy Meeting (NAM 2015) fik pludselig god medie dækning da en forsker forklarede at de måske havde udviklet en ny model af Solen der kan forklare variationerne i solpletter. Se først denne bunke videoer så du er klædt på til den nye ide.

A new model of the Sun’s solar cycle is producing unprecedentedly accurate predictions of irregularities within the Sun’s 11-year heartbeat. The model draws on dynamo effects in two layers of the Sun, one close to the surface and one deep within its convection zone. Predictions from the model suggest that solar activity will fall by 60 per cent during the 2030s to conditions last seen during the ‘mini ice age’ that began in 1645. Results will be presented today by Prof Valentina Zharkova at the National Astronomy Meeting in Llandudno.

http://nam2015.org/index.php/press-releases/64-irregular-heartbeat-of-the-sun-driven-by-double-dynamo

http://astronomynow.com/2015/07/09/royal-astronomical-societys-national-astronomy-meeting-2015-report-4/

Naturligvis blev sammenligningen med Maunder Minimum med det samme misforstået som en bekræftelse af teorien om at der var en direkte sammenhæng mellem den tids kuldeperiode og så sol aktiviteten. Selvom det er anført mange steder at der er tale om et sammenfald af flere faktorer, og kuldeperiode tidsmæssigt ikke falder sammen med solminimum.

Så altså selvom den nye teori og computermodel viser sig at være rigtig, og der vil optræde et nyt sol minimum indenfor de kommende cykler, så er der INTET der tyder på at det i sig selv vil betyde en nye istid.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.