Endelig nyt fra SpaceX – med plads til konspiration

A NASA camera on the Deep Space Climate Observatory satellite has returned its first view of the entire sunlit side of Earth from one million miles away.

A NASA camera on the Deep Space Climate Observatory satellite has returned its first view of the entire sunlit side of Earth from one million miles away. Fra den 15. september kommer der daglige billeder af Jorden.

Den længe ventede forklaring på spacex forliset er kommet og forklaringen er … at af tusinde dimser som en raket består af og som Spacex har pralet af at de selv har lavet. Så var det en bæring (strut) fra en ekstern leverandør der foreløbig antages at være den skyldige komponent. Da bæringen knækkede, gik en helium tank løs og den slog hul på ilttanken… Eller et eller andet i den retning, jeg forstod ikke helt hvad det var de tror der skete efter at heliumsystemet brød ned.
Have been able to replicate the failure, took struts and found some pulled at far below their normal rated levels. At first didn’t think it was strut, tested a bunch of them and none failed at level in flight. Failed at 6000 lbs of thrust, not 2,000 lbs. After testing at an enormous number, found one that fialed at below 2,000 lb. level. Did some material analysis, problem w/ grain structure.

Hvis denne forklaring holder, så er det på en måde heldigt at det skete på dette tidspunkt, som også andre tidligere har bemærket, så gælder det om at få de dimser der eventuelt vil fejle på et tidspunkt, til at fejle på en ukritisk mission. Og dette var om noget et godt eksempel på en dims, hvor en ud af tusinde ikke opføre sig som forventet. Og det vil sige at den fejl kunne være gået uopdaget hen i de kommende ti ukritiske missioner og så fejlet på en kritisk.

Lyd fra mandagens presse briefing: http://spaceflightnow.com/2015/07/20/support-strut-probable-cause-of-falcon-9-failure/

Tekst fra mandagens presse briefing: http://www.spacex.com/news/2015/07/20/crs-7-investigation-update

Transcript of press briefing: http://shitelonsays.com/transcript/elon-musk-talks-failed-crs-7-dragon-mission-2015-07-20

http://www.nasa.gov/sites/default/files/atoms/files/congressional_response_spacex.pdf

Opdatering 2. september http://spaceflightnow.com/2015/09/01/falcon-9-rocket-to-be-grounded-longer-than-expected/

Andre nyheder:

Billedet af Jorden øverst er det første fra DSCOVR satellit som SpaceX sendte op i februar 2015 http://www.nasa.gov/press-release/nasa-satellite-camera-provides-epic-view-of-earth

I den mere kulørte ende af nyhedsskalaen: En gruppe af gale videnskabsmænd vil lytte efter signaler fra intelligent liv andre steder i universet: http://livestream.com/accounts/6714632/MilnerHawkingGlobalScienceInitiative/videos/93607230

Men som jeg tidligere har skrevet så er jeg enig med dem der mener at det er udsigtsløst, naturligvis er der liv på andre planeter, men der er intet belæg for at tro at man kan finde intelligent liv ved at lytte til radiosignaler. Med den hast som menneskeheden har i den teknologiske udvikling så vil det kun tage omkring 200.000 år før at alle solsystemer i Galaksen er besøgt og kortlagt. Og det er simpelthen fjollet at tænke sig at flere intelligente livsformer inden for en tidsramme af få mio. år skulle være nået til samme udviklingstrin. Det er langt mere realistisk at forestille sig at der opstår liv mange steder, men springet til intelligent liv er mere sjældent og kan tage mange forskellige veje. Og fra intelligent liv til Industrialiseringen er der heller ingen skabelon.

#FermiParadox

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s