Stor jubel hos #SpaceX landing og opsendelse lykkedes perfekt

Skærmbillede fra 2015-12-22 04:24:58Skærmbillede fra webcast http://www.spacex.com/webcast/

Et udsædvanligt ungdomsvenligt webcast og MEGET amerikansk underholdnings version med masser af interview fra spacex ansatte og forklaringer. Den hysteriske begejstring da det lykkedes at lande gik over i en gruppe der råbte “USA” det lød som inviterede folk fra militæret overtog råbekoret. Det var lidt akavet – for ikke at sige uhyggeligt – og i bedste fald vel det samme som en flok tossede tilskuere til en håndboldkamp.

Det er oplagt at SpaceX har brugt det sidste havle år meget fornuftigt. Læs meget mere på http://spaceflightnow.com/

https://www.youtube.com/user/spacexchannel/videos

Transcript af post flight media Call med elon musk

http://shitelonsays.com/transcript/postlanding-teleconference-with-elon-musk-2015-12-22

Der er kommet en masse spændene detaljer frem i forbindelse med denne landing. Både før og under missionen har der været en stor opmærksomhed på offentligheden.

Der gælder det forhold at det er mest energieffektivt at bremse hårdt op, skriver Spacex, men en meget hård opbremsning gør det svært at styre, så kunsten er en balance mellem effektivitet og kontrol med fartøjet.

Desuden skriver Spacex at de fremover vil satse både på at lande på et skib og på at lande på land når det er muligt i forbindelse med missionen. At flyve retur til land kræver mere energi.

Der kan gå flere år med eksperimenter med landinger og udbygning af erfaring med håndtering og klargøring af “gamle” rakettrin. Før at egentlig genbrug vil blive rutine.

Det er muligt at de brugte rakettrin vil blive brugt til at opbygge en rumhavn … Eller det er ihvertfald en spekulation der udspringer af at Elon Musk siger at genanvendelse af rakettrin er essentielle for at komme til Mars. Det giver god mening i den sammenhæng hvor man har tænkt sig at bygge en ny rumstation i kredsløb omkring jorden. Men det kan også blot være en reference til Falcon heavy som afgørende for marsmissionen.

Så for at give en opdateret tidsramme på første tur mod Mars fra Spacex så vil det antageligt først blive når der er styr på landingerne og på Falcon heavy, og udviklingen af det bemandede rumfartøj der skal sende astronauter til ISS.

Altså et løst gæt er tidligst om fem år i 2020.

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s