SpaceX lander på droneskib – men et ben fejler

"Just Read the Instructions" droneship

“Just Read the Instructions” droneship

Dagens opsendelse fra SpaceX var med den sidste raket de havde tilbage af en gamle type, og det er dog svært at sige om det er en af grundende til at det ikke lykkedes helt med dagens landingsforsøg på et droneskib ude i Stillehavet. Elon Musk angiver t det kan være is dannelse der er årsagen til at et ben fejlede. Sidste måneds vellykkede landingsforsøg var med en raket af en ny type der kan have lidt mere brændstof med, og selve missionen var også til et andet omløb derfor havde raketten brændstof nok til at flyve tilbage til land og lande.

Selve manøvren idag tilbage fra rummet gik fint, og raketten ramte også skibet meget nøjagtigt. Men derfra gik det en smule galt og det ene ben brækkede tilsyneladende. SpaceX første melding er at den ene landingsben ikke blev rigtig foldet ud så det gik ikke rigtig i klik og kunne altså ikke støtte som det skulle. Men benet, siger GS, det er allerede modificeret på den nye version.

Men bortset fra det gik alt som planlagt, opsendelsen var nøjagtig uden forsinkelser, Jason-3 satellitten blev placeret i kredsløb hvor den skulle og i første omgang virker alt som det skal.

Der vil kommer flere deltaljer og billeder fra landingen i løbet af de kommende dage. Dermed ligner det forsøget fra sidste år.

Absurd parodi på en snik snak

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s