Er der forretning i Andy Rubins tanker om AI

3934251889_fc292315c4_z

Mens der er tit er omtale af de der bekymre sig for “AI”, og på den anden side også tit omtale af mange af de store IT virksomheder der kaster om sig med AI referencer – uanset hvad Google og Microsoft og IBM finder på at bygge så er det kunstig intelligens agtigt…

Så er der her en udmærket artikel om en pragmatisk indstillet ingeniør der måske har regnet ud hvor der kan tjenes penge på den næste generations af data indsamlings dimser. De seneste fremskridt i billedgenkendelses software eller i oversættelses algoritmer, eller i imb watson. De er alle bygget ovenpå den umådelige mængde af data som der kan tilgås via Internettet.

Men Andy Rubin ser Internettet som et medie der filtrerer virkeligheden, og skal der mere intelligens i maskinerne skal de have mange flere indput der ikke er filtreret. På sammen måde som selvkørende biler er udstyrede med en bunke sensorer og der i kombination med gps og et meget detaljeret kort, så kan disse data der bliver optaget fra tusindvis af biler der kører på vejene i alle slags vejr hele året rundt, give den mængde data der skal til for at næste opgradering af softwareren bliver mere “intelligent” altså en bedre billist.

Andy Rubin har været med i starten af en bunke mere simple produkter som android og har derfor blikket rettet mod den type af billige simple maskiner som det er nemt at bygge op omkring en fælles platform, og skal AI revolutionen have data input udefra virkeligheden så skal der være en slags open source platform.

Det er sikkert en god ide at få alle mærkværdige produkter online i en eller anden forstand og give alle disse data som indput til en ny type af forståelse af hele verden. Forretningen opstår ved den type af “AI” man kan tænke sig baseret på mange flere indput fra verden. Og der er både umådeligt mange kommercielle ting man ikke ønsker og mange politistatsmetoder man helst ville være foruden. Tiden vil vise om robotterne kommer.

http://www.wired.com/2016/02/android-inventor-andy-rubin-playground-artificial-intelligence/

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i AI kunstig inteligens. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s