Rabler det for forskere i tyngdebølge

Som altid skal man være usædvanlig skeptisk når videnskabelige gennembrud annonceres som vinderen af en kæmpe konkurrence.

Spænding og fanfare. Det er første tegn på at LIGO projektet måske er mere i genren for rablende videnskabsfolk.

Selve instrumentet (se foto) kan måle meget små udsving i tyngdekraften, det er lufttomme rør på flere km. med tunge spejle i sindrige ophæng. Tyngdekraft bliver lidt nørdet fordi at dybest set så bliver hele teorien om tid og tyngdekraft fortolket på den måde at man ikke vil kunne se effekten af “rummets udvidelse” altså det lys der er afsendt vil i følge teorien ikke selv opdage bevægelser i rummet, lyset vil fortsætte lige ud som altid. Men alligevel kan man observere at lyset bliver afbøjet af tyngdefelter, og derfor konklusionen at selve rummet bliver bøjet. Men så er det mærkelige at samme teori siger at rummet er tomt. Altså hvad er det så egentlig der reelt er sagen, når vi ved at “ingenting” jo i virkeligheden ikke kan bøje så meget som en femøre. Så er man tilbage ved at det hele altså er teori og matematik, der nøje er baseret på observationer af det man kan se og måle. Og i dette nye tilfælde også computer simuleringer der er brugt til at forudsige hvad man skulle lede efter i resultaterne.

Og denne nye målemetode med to fint følende apparater har altså kunne måle en eller anden bevægelse er gået gennem jorden med lysets hastighed.

Mærkeligt egentlig at tygdebølger skulle have samme hastighed som Elektromagnetisk stråling. Det giver ikke mening alt sammen. Jeg tænker også at hvis der måles et signal på de nye tyngdekraft detektorer, så kan der også samtidig aflæses et signal i neutrino-målere og observeres et eller andet af almindelige astronomiske instrumenter OSV.. Bemærk samme tanke fra radioteleskobnørder.

Bare som en opsamling… Det nye instrument skulle altså have målt en eftervirkning af en form for sammensmeltning af to stjerner eller to “sorte huller” hvilket også er teori på teori. Denne begivenhed skulle have fundet sted for 1. mia år siden altså i et helt andet sted i universet. Forskerne forestiller sig også at tyngde bølge udbrede sig på samme måde som lys, så de kan udpege hvor på himlen at det skulle have fundet sted? Man skulle ellers ikke tro at tyngdebølger blev afbøjet. Begivenheden skulle have varet under et sekund. Jeg tror jeg vil henføre det målte under endnu ikke fuldt opklaret, og så give teoretikerne opmuntring til at fortsætte med at måle og forbedre instrumenterne. Også selvom der ikke er berømmelse og bevillinger i at undersøger fænomener til bunds.

Based on the observed signals, LIGO scientists estimate that the black holes for this event were about 29 and 36 times the mass of the sun, and the event took place 1.3 billion years ago. About 3 times the mass of the sun was converted into gravitational waves in a fraction of a second—with a peak power output about 50 times that of the whole visible universe.

https://www.ligo.caltech.edu/news/ligo20160211

http://ing.dk/artikel/nu-er-det-officielt-gravitationsboelger-er-detekteret-foerste-gang-182169

http://www.wired.com/2016/02/scientists-spot-the-gravity-waves-that-flex-the-universe/

Og sidst en omtale på spaceflight now

Advertisements

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s