En drone med fuld autopilot er hyldevare fra idag

IMG_6189Det er med nærmest barnlig begejstring at jeg har set på de udstillede droner i Elgiganten. Især har jeg stået og hængt over dji phantom 3, der alt incl trods alt er en udskrivning på 10.000 kr. og så et kursus så man kan få lov at bruge den. Jeg mødte fornyelig tilfældigt en mand der prøvede hans nyerhvervede model ved storebælt (se foto) og jeg måtte undertrykke min trang til at tage kontrolpanelet ud af hans hænder.

Nu er næste generation præsenteret, phantom 4, og den har som det første fartøj til almindelige dødelige jordboere noget der ligner ægte autopilot. Den vil ikke kun kunne følge en forprogrammeret bane eller en person med et særligt armbånd. den vil kunne undgå at støde ind i ting mens den flyver af sted på sin rute. Nu er det lidt svært at spå om hvad prisen lander på i danske butikker, men man kan jo håbe det ikke bliver ret meget over 12.000 kr..

Der er simpelthen ingen grænser for fantasien og med stadigt mere avancerede kameraer og droner der kan flyve synkront og computere der kan samle data fra adskillige videokilder live. Desuden af den ret lydløs og med en special mikrofon kan lyden fra dronen selv elimineres fra optagelser så det er muligt at få gengivelsen perfekt.

En fortalte mig dog at den nye phantom 4, havde den begrænsning at den kun scanner for forhindringer fremad. Hvilket kan give udfordringer når man nu gerne vil flyve sidelæns. De store modeller hvor benene kan trækkes op så kameraa kan rotere hele vejen rundt har ingen problemer.

Ny lovgivning er i øjeblikket på vej gennem folketinget og ser ud til at træde i kraft fra juni 2016 http://ing.dk/artikel/nu-kommer-der-ogsaa-regler-indendoersflyvning-med-droner-182594

Reklamer

Om hubertnaur

Særlig interesse i fri og åben adgang til viden
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s